Bezoek een Waas fort

Fort Liefkenshoek

REGIO. Tot op vandaag bepalen de tientallen forten rond Antwerpen het uitzicht van de regio. De stad voor indringers verdedigen moeten ze niet meer, dus kregen velen een nieuwe rol als park, sportcentrum, cultuurhuis of natuurgebied. Tijdens de Fortengordeldag op zondag 15 mei gooien 22 forten hun poorten open. Ook in het Waasland kan je er enkele bezoeken.

Fort Liefkenshoek

- Enthousiaste gidsen leiden je de hele dag doorheen de vesting. 

- De Groote Oorlog herleeft in boeiende vertellingen, de pop-folkgroep Folgazàn brengt wereldmuziek en je kunt meeschrijven aan het langste vredegedicht. 

- Op de speciale nocturne op zaterdag 14 mei kan je je onderdompelen in de feeërieke sfeer van het prachtig verlichte fort.

Fort van Steendorp

Dit fort in de deelgemeente van Temse is sinds jaren een vijfsterrenhotel voor vleermuizen. Jaarlijks houden zo’n 1.200 van de beestjes hier hun winterslaap. Ga wandelen door de natuur rond het fort, of leer de geschiedenis ervan kennen tijdens een gegidste rondleiding. Schrijf best vooraf in via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Fort Bedmar

Op zaterdag 21 mei organiseert Sint-Gillis-Waas zijn eigen Fortendag. Vertrek van aan Fort Bedmar in De Klinge voor een mooie fietstocht van 20 km dwars door de polders, langs de restanten van de Staats-Spaanse Linies. Wie onderweg de toffe doe-opdrachten tot een goed einde brengt, maakt kans op leuke prijzen. (Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

Fort Bedmarstraat De Klinge wordt zone 30

DE KLINGE. De Fort Bedmarstraat in De Klinge wordt opgenomen in de zone 30. Dat gebeurt na een voorstel van gemeenteraadslid Dirk Van Raemdonck (N-VA). Momenteel mag er 50 km per uur worden gereden...

Griezelen in Fort Liefkenshoek

BEVEREN. Vandaag baadt het Fort Liefkenshoek in een griezelsfeer en dat heeft natuurlijk te maken met Halloween. Tussen 14 en 18 uur zijn er tal van workshops. Zo zal een ballonnenpiraat  magische...

Ontdek de Antwerpse fortengordel met de erfgoedapp

BEVEREN. De forten Liefkenshoek, Duffel, Kessel en Liezele, de musea in de Antwerpse fortengordel, hebben de handen in elkaar geslagen om samen met  GeheugenCollectief een Fortenapp te ontwikkelen.