Toekomst suikerfabrieksite Moerbeke

MOERBEKE. Op maandag 2 mei 2016 opent de tijdelijke tentoonstelling over het inrichtingsvoorstel van de suikerfabrieksite en het spoorwegterrein in Moerbeke. 

Tijdens de infomarkt van september vorig jaar gaven bijna 200 inwoners talrijke ideeën over de toekomst van de terreinen van de voormalige suikerfabriek. In tussentijd werden deze suggesties inhoudelijk verwerkt en besproken met de partners. Dit mondde uit in een inrichtingsvoorstel. Dat voorstel wordt de komende weken voorgesteld aan de bevolking. 

De tentoonstelling loopt van 2 tot en met 18 mei. Moerbekenaars komen aan de hand van een maquette en enkele infopanelen alles te weten over het inrichtingsvoorstel van de suikerfabrieksite. Ze krijgen ook de mogelijkheid om digitaal hun opmerkingen te geven op het voorstel. (mb)

 

 

Lees ook:

Moerbeke treedt toe tot Erfpunt

MOERBEKE. De gemeente Moerbeke is toegetreden tot de Raad van Bestuur van Erfpunt. Daar breidt het werkingsgebied van de Wase intergemeentelijke onroerenderfgoeddienst uit van zeven naar acht...

Moerbeke krijgt nieuwe dagopvang voor ouderen

MOERBEKE. OCMW Moerbeke werkt naarstig aan een CADO,  een Collectieve Autonome DagOpvang, op de site van zorgcampus Ter Moere. Er is plaats voor een zestal ouderen die nog in staat zijn om ‘s nachts...