Paul De Wachter stelt tentoon in Hulst

BURCHT. De Burchtse kunstenaar Paul De Wachter (Burcht) stelt samen met Anne Mannaerts (Terneuzen) tentoon in de Beeldentuin van het ’s Landshuis Steenstraat 37 Hulst NL.

De opening vindt plaats op zaterdag 21 mei om 14.00 uur en wordt verricht door Frank van Driessche en onder het genot van een hapje en drankje en met muzikale omlijsting van de lokale bluesband B’Loose kan men de beelden in de prachtige ommuurde tuin bewonderen. Een knap decor voor beeldhouwwerken. Beiden kunstenaars hebben hun sporen ruim verdiend met exposities in binnen- en buitenland. 

Paul maakt gebruik van verschillende materialen, vooral bij zijn recente installaties in situ. Zijn beelden ontstaan als een communicatie tussen beeldhouwer en staal, steen , brons of hout. Paul laat hier zijn werken in steen, o.a. marmer, Belgische hardsteen, gepigmenteerd beton en Franse zandsteen zien. 

Anne maakt beelden in diverse (combinaties van) materialen en, recentelijk, assemblages onder de titel ‘Who wants to live forever’ waarbij ze uitgaat van dierenschedels. Voor deze tentoonstelling heeft ze gekozen voor de bronzen uit de serie Bosnimf, met inspiratie uit de mythologie maar met een surrealistische twist. wat een fraaie combinatie met de bronzen van Paul vormt.

De tentoonstelling loopt tot medio september 2016 in 's Landshuis aan de Steenstraat 37 in Hulst. Toegang is er mogelijk via de voordeur in de Steenstraat of via de tuindeur in de F r.v.Waesberghestraat. (Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

BURCHT. De bekende beeldhouwer Paul De Wachter plant een workshop Beeldhouwen 'creatief met zachte steen' in Auvergne-Frankrijk. Hij gaat dat verwezenlijken vanaf zaterdag 16 juli 2011 gedurende...

KRUIBEKE/BURCHT. Vrijdagavond 2 september wordt in het bos van jeugdatelier Kikvorst  een grote artisanale totempaal opgetrokken. De totempaal werd in opdracht van Kikvorst door de Burchtse...

Paul De Wachter bij een kunstwerk dat langs de Boskouter in Burcht in zijn voortuin is te zien.BURCHT. Kunstenaar Paul De Wachter brengt merkwaardige kunst. Wie in Burcht door de Boskouter rijdt of...