Vlaams Belang tegen Waas Woonzorgbedrijf

SINT-NIKLAAS. Vlaams Belang is niet blij met de oprichting van het Waas Woonzorgbedrijf. Dat moet ervoor zorgen dat alle bestaande rust- en verzorgingstehuizen (RVT) in één nieuwe structuur terecht komen.

Volgens Vlaams Belang gebeuren de besprekingen hieromtrent en petit comité binnen de besturen van de desbetreffende OCMW’s en dat kan niet. Het Sint-Niklase gemeenteraadslid Frans Wymeersch interpelleerde in maart de Sint-Niklase meerderheid hierover. "Voor Vlaams Belang is het onaanvaardbaar dat de OCMW’s een aanzienlijk deel van hun bevoegdheden afstaan zonder dat de betrokken gemeenteraden hieromtrent enige inhoudelijke inspraak hebben", stelt raadslid Frans Wymeersch. "Het controlerecht van de gemeenteraden wordt op deze manier nog maar eens uitgehold en zelfs genegeerd."

Vlaams Belang kant zich een managementstructuur met politieke benoemingen en heeft bedenkingen bij de eenzijdige visie die alles belicht vanuit een vanuit organisatorische en financiële hoek. Voor de partij is het nog niet duidelijk of de nieuwe structuur daadwerkelijk kostenefficiënter zal kunnen werken. "Voor Vlaams Belang staan de residenten van de RVT’s centraal en niet de kostprijs", reageert Wymeersch. "De dienstverlening moet dicht bij de mensen staan en rekening houden met ieders noden."

De partij kant zich dan ook tegen het plan voor een Waas woonzorgbedrijf en pleit voor een kleinschalige en kostenefficiënte aanpak op maat van elk individu. (mb)