Wie wint de eerste Sustainability Award van de Antwerpse haven?

REGIO. In het derde duurzaamheidsverslag dat de Antwerpse havengemeenschap vorig jaar bekend maakte, had één rode draad: hoe blijven we een duurzame, toegevoegde waarde?

Om de ambitie om koploper te blijven in het creëren van duurzame toegevoegde waarde, reiken het Havenbedrijf Antwerpen, de Maatschappij Linkerscheldeoever en VOKA-Alfaport dit jaar voor het eerst een Sustainability Award uit aan een bedrijf in de haven van Antwerpen. 

De Award beloont een project dat bijdraagt aan de overgang naar een duurzamere haven en aan de realisatie op lokaal niveau van de Sustainable Development Goals die in 2015 door de Verenigde Naties werden gelanceerd. Daarnaast  moet het project bijdragen aan de welvaart van organisatie, de haven en de omgeving, de aspecten 'people', 'planet' en 'prosperity' integreren. Ook het niveau van de creativiteit, innovatieve ontwikkeling en de mate van participatie van belanghebbenden zijn belangrijk bij de beoordeling.

online stemmen

Elk bedrijf actief binnen het Antwerpse havengebied kan deelnemen. Projecten kunnen ingediend nog tot en met 8 juli 2016 ingediend worden. Een deskundige jury selecteert vervolgens drie projecten. Van deze drie projecten wordt een kort filmpje gemaakt waarna het brede publiek, via een online stemming, mee kan bepalen welk project de Sustainability Award 2016 zal ontvangen. 

De uitreiking van de Award zal plaatsvinden op 16 november 2016 in het nieuwe Havenhuis. De uiteindelijke laureaat zal via een speciaal ontworpen steen worden opgenomen in de promenade rond het nieuwe Havenhuis, om er - samen met toekomstige laureaten - een Walk of Sustainability te vormen. 

Het inschrijvingsformulier en wedstrijdreglement is terug te vinden op de website duurzamehavenvanantwerpen.be. (mb)

 

Lees ook:

Lopen en wandelen in havengebied rond Kallo

KALLO. Lopen in de natuur met de haven op de achtergrond. Dat is het concept van de allereerste Havenland Run & Walk op de linker scheldeoever op 3 en 4 november.  De Waaslandhaven is voor velen het...

Schuif aan aan de Langste Veggietafel

SINT-NIKLAAS. Morgen, donderdag 13 september, staat de Langste Veggietafel voor de zevende keer op de Grote Markt. Met de veggietafel wil de stad duurzame voeding en ontwikkelingsdoelstellingen in...