Spandoeken tegen Saeftinghedok

ANTWERPEN/DOEL. Eerder deze week verschenenn op de Antwerpse ring  spandoeken met de tekst 'Saeftinghedok = stilstand', een protest tegen de plannen van het Saeftinghedok en de daaraan gekoppelde verkeersdruk.

Een dag van regen en voor de zoveelste keer op rij stond alles dicht rond Antwerpen. 400 km file in het ganse land met Antwerpen opnieuw als absolute koploper. Toch werd de file 'opgefleurd' met spandoeken tegen de komst van het Saeftinghedok en de daaraan gekoppelde extra verkeersdruk. 

In 2015 is het verkeer op de Vlaamse snelwegen op werkdagen toegenomen met 2%. De filezwaarte steeg met 2% tot 4% en blijft toenemen. Nergens is het drukker dan op de Antwerpse Ring, dat met 32000 vrachtwagens per dag koploper is wat betreft vrachtverkeer. Volgens de vijfjaarlijkse verkeerstelling van de Haven van Antwerpen is 25% van alle vrachtwagens rond Antwerpen havengerelateerd. Met het Saeftinghedok erbij zou dat aantal meer dan verdubbelen. De actievoerders willen met hun spandoeken de aandacht vestigen op die extra verkeersdruk, want het overgrote deel van de containers wordt vervoerd per vrachtwagen en over de Antwerpse Ring. De actievoerders zijn duidelijk: de realiteit maakt een Saeftinghedok onmogelijk. Met een Saeftinghedok staat alles - ook in de haven - stil. (mb)

 

Lees ook:

Doel 2020 hekelt pleziervaarten in Antwerpse haven

DOEL. Bewonersvereniging Doel 2020 hekelt de houding van het Antwerps Havenbedrijf dat keer op keer veiligheidsargumenten inroept als het gaat om het herstel van de veerdienst Lillo-Doel maar zelf...