Bierproeverij was schot in de roos

SINT-GILLIS-WAAS. Met meer dan 1000 enthousiaste bezoekers was de eerste bierproeverij van speciaal- en streekbieren in GC De Route een succes. Pieter Roels, Steve De Smedt, Helmut De Ridder, Cindy Maras, Evy Ruts en Katrijn Speleman maakten er samen met het feestcomité van Sint-Gillis-Waas een geslaagde editie van.

De brouwers lieten samen een 75-tal biertjes proeven, waaronder enkele nieuwe speciaal gebrouwen bieren voor deze bierproeverij. De band Het Lot liet het publiek genieten van hun Nederlandstalige repertoire. De Pol, Jürgen en hun gitarist maakten de bierproeverij compleet met hun sfeervolle muziek. De commentaren op de fb-pagina '1e bierproeverij Speciaal- en Streekbieren Sint-Gillis-Waas' liegen er niet om: "Het was top", "knap werk", "prachtige dag gehad", "dat was een schot in de roos", … Ook de standhouders waren vol lof over de organisatie.

Wilbert Dhondt, schepen van Feestelijkheden, was trots dat de gemeente Sint-Gillis-Waas op de bierkaart werd gezet. Er wordt al uitgekeken naar een volgende editie. Wie op de hoogte wil blijven, stuurt een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (mb)