Orde der Beursvrienden sluit carnavalseizoen af

KIELDRECHT. Tradities zijn er om in ere te houden en dus sluit De Orde der Beursvrienden het carnavalseizoen in het Waasland af. Op zondag 9 april organiseren de carnavalisten hun carnavalstoet om 14.33 uur in Kieldrecht. 

Prins Reggie II zwaait de scepter over de stoet, die dit jaar voor het dertiende jaar op rij wordt georganiseerd door De Orde der Beursvrienden. Vanaf 14.33 uur trekt de stoet van 51 praalwagens, 2 wandelgroepen (waarvan eentje uit Blankenberge), 8 reuzen, een fanfare, een majorettekorps en een drumband door de straten van de Beverse deelgemeente Kieldrecht.  Onder de praalwagens worden onder andere 'De Molensteenvrieden', 'De Nabukodonosors', 'De Sharky’s', 'De Moezenezen' en 'Schief rechtendeur' verwacht.  Vanuit Nederland verwachten de Beursvrienden onder meer 'De Meelzakken', 'Spuit 11', 'De Pivo’s', 'De Statie' en 'De Krabbekokers'. "Stuk voor stuk prachtige groepen die de voorbije weken wel hier of daar een eerste prijs konden wegkapen én die ook in Kieldrecht wellicht bovenaan in de uitslag zullen staan van de publieksjury.", zegt Philip Van Cleemput, woordvoerder van De Orde der Beursvrienden. Naast Prins Reggie II zullen ook jeugdprins Jamie Van Kerckhove, jeugdprinses Kyana Vonck en seniorenprins Maurits Thieleman aantreden. 

De 66 groepen zijn goed voor een stoet van 2,5 kilometer lang. De stoet vertrekt in de Acacialaan en  passeert dan volgende straten: Oud-Arenberg, Markt, Dorpsstraat, Kouterstraat, Molenstraat, Merodestraat, Sportpleinstraat, Tuinwijkstraat, Molenstraat, Dorpsstraat en Beukenlaan, waar de stoet ontbonden wordt. 's Avonds om 20.30 uur eindigt het carnavalsfeest met de popverbranding en feestelijke afsluiter in de feesttent op het marktplein. (mb)

 

Lees ook:

Koppel wordt keizer en prinses carnaval

STEENDORP.  De Orde van de Baksteen uit Temse heeft het carnavalsseizoen op gang getrokken. Omdat er slechts 1 kandidate was om Prins Roy I op te volgen, schrapte de Orde van de Baksteen de...

Waasland in beeld (64)

HAASDONK. Gisteren, zondag 18 maart, organiseerden de Haasdonkse Nachtvlinders hun 40ste carnavalstoet. Ondanks het koude winterweer tekenden heel wat carnavalsverenigingen present. Langsheen de...