Heraanleg kruispunt Driekoningen in Sint-Niklaas start op 18 april

SINT-NIKLAAS. Op dinsdag 18 april gaan de werken aan het kruispunt Driekoningen een nieuwe fase in. De voorbereidingen zijn klaar en de heraanleg kan beginnen. De werken zullen ruim één jaar duren. Tijdens de werken blijven het station en het centrum bereikbaar. 

Het kruispunt Driekoningen maakt plaats voor twee rotondes met daarrond vrijliggende fietspaden. Tussen beide rotondes komt een centrale oversteekplaats met verkeerslichten voor fietsers en voetgangers. Samen met een extra busbaan in de Driekoningenstraat moet dat voor een vlottere doorgang van het openbaar vervoer zorgen. De bestaande parking langs de Driekoningenstraat wordt heraangelegd en vlot bereikbaar vanuit de Kleine Laan. Onder de parking komt een bufferbekken, onder het kruispunt een gescheiden rioleringsstelsel. 

De voorbereidingen waren in maart gestart en zijn klaar. Op dinsdag 18 april start de aannemer de eigenlijke heraanleg aan de kant van de Noordlaan en de Driekoningenstraat, aan de noordzijde van het kruispunt. De verbinding van noord naar zuid en omgekeerd zal niet langer mogelijk zijn. Zo veel mogelijk verkeersbewegingen tussen de Spoorweglaan, Hofstraat en de Kleine Laan blijven open. Er gelden verschillende omleidingen, zowel vanaf afstand als lokaal. 

omleidingen

Het station blijft gedurende de looptijd van de werken altijd bereikbaar via de R42 (Singel).  De lokale omleidingsroute voor het verkeer naar de K&R Station/Driekoningenstraat in de Noordlaan verloopt via de Plezantstraat, de Heistraat, de Driekoningenstraat en de Slachthuisstraat richting Vijfstraten. Autobestuurders geraken van aan R42 Singel via Vijfstraten richting K&R Station/Driekoningenstraat. Van aan het Onze-Lieve-Vrouwplein is steeds verkeer richting de parking Stationsstraat mogelijk. In de Hofstraat volgt het verkeer de omleiding via de Boonhemstraat en de Richard van Britsomstraat naar de Kleine Laan.

Het verkeer van en naar Stekene/Sint-Gillis-Waas kan zich verplaatsen via de N403, de Westelijke Tangent en de N70. Ook het centrum van Sint-Niklaas blijft toegankelijk voor het verkeer. Vanuit Stekene en Sint-Gillis-Waas kan je naar het centrum via de Plezantstraat (N403).

(mb, foto's: AWV)

 

 

Lees ook:

Herstellingswerken aan de N41 op 13 en 14 november

HAMME.  Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat op dinsdag 13 en woensdag 14 november een nieuwe onder- en toplaag asfalt leggent tussen het kruispunt van de N41 met de Biezestraat en de Hammebrug. Dat...

Wegenwerken in Kallo op komst

KALLO.  Er staan voor volgende week een aantal wegenwerken in Kallo op de agenda.  Op maandag 1 en dinsdag 2 oktober krijgt de Kruisdijklaan een nieuwe laag asfalt.  Het verkeer wordt omgeleid via de...