Bewoners maken kennis met ontwerp heraanleg van hun straat

SINT-NIKLAAS. Zo'n 90 bewoners van Knaptandstraat, Tereken en Schoolstraat maakten dinsdagavond kennis met het ontwerp voor de heraanleg van hun straat. Vanaf volgend voorjaar krijgen de straten een gescheiden rioleringsstelsel en nieuwe fietspaden.

Een 90-tal bewoners van de Knaptandstraat, Tereken en Schoolstraat zakten op dinsdagavond 11 april af naar zaal Ons Huis voor de voorstelling van het ontwerp van heraanleg van hun straten. Vanaf het voorjaar 2018 krijgen de drie straten een gescheiden rioleringsstelsel. Dat betekent dat elk huis ook twee aansluitingen voor waterafvoer krijgt: een voor regenwater en een voor afvalwater. Gelijktijdig worden ook nutsleidingen vernieuwd, leidingen verdwijnen ondergronds en bovengronds komt er nieuwe straatverlichting. Het nieuwe rioleringsstelsel moet de regelmatig terugkerende problemen van wateroverlast oplossen.

Daarnaast wordt ook de veiligheid van fietsers en voetgangers verbeterd. Zo zijn er in de Knaptandstraat en in Tereken brede en duidelijk afgebakende fietspaden voorzien. In uitvoering van het wijkcirculatieplan en met het oog op het verbeteren van de verkeersleefbaarheid in de buurt wordt in Tereken en de Schoolstraat na de werken enkele rijrichting ingevoerd, staduitwaarts. (mb)

 

Lees ook:

Herstellingswerken aan de N41 op 13 en 14 november

HAMME.  Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat op dinsdag 13 en woensdag 14 november een nieuwe onder- en toplaag asfalt leggent tussen het kruispunt van de N41 met de Biezestraat en de Hammebrug. Dat...

Wegenwerken in Kallo op komst

KALLO.  Er staan voor volgende week een aantal wegenwerken in Kallo op de agenda.  Op maandag 1 en dinsdag 2 oktober krijgt de Kruisdijklaan een nieuwe laag asfalt.  Het verkeer wordt omgeleid via de...