Drie decennia volwassenenonderwijs in Hamme

HAMME. CVO Leerstad viert deze week dat het reeds 30 jaar zorgt voor volwassenenonderwijs in Hamme. Nochtans zag het er in 1986 niet goed uit voor het volwassenenonderwijs. De zogenaamde avondschool was er op sterven na dood. Pas na de fusie met de avondschool in Lokeren kwam er terug beterschap. Op donderdag 27 april is er een uitgebreid feestprogramma. 

In 1986 was de avondschool in Hamme op sterven na dood met slechts een handvol cursisten. Toen bij de start van het schooljaar 1986-1987 de avondschool van Hamme fuseerde met deze van Lokeren kwam er een kentering en steeg het aantal cursisten opnieuw. Nu, 30 jaar later, is de Hamse 'avondschool' een gevestigde waarde van CVO Leerstad met 361 inschrijvingen voor curssen als  Kleding, Gastronomisch koken, Creatief bloemschikken-florist, Wijnkenner, Frans, Spaans en Italiaans, computer, multimedia en Digitale fotografie. Ook op technisch vlak heeft CVO Leerstad niet stilgezeten. Het traditioneel onderwijs met bord en krijgt heeft plaats gemaakt voor een opleidingscentrum waar moderne technieken zijn geïntegreerd. 

CVO Leerstad Hamme viert op donderdagavond 27 april 30 jaar volwassenenonderwijs met een uitgebreid feestprogramma. Op het programma staat onder meer een hippe modeshow, een wijnproeverij, een cavabar en een brede waaier aan huisbereide hapjes. In een hairdesignhoek zorgen de cursisten voor een mooi feestkapsel en geven ze leuke make-up tips. Deelnemers kunnen zich ook laten fotograferen in onze fotohoek, samen met vrienden en familie. De inkom is gratis en iedereen is welkom. CVO Leerstad Hamme is gelegen aan de Verbindingsstraat 66 te Hamme. Het programme begint om 19.00 uur. (mb)

 

Lees ook:

CVO Temse fuseert met GO!

TEMSE.  Gisteravond is op de gemeenteraad van Temse de fusie tussen CVO Temse en het GO! goedgekeurd. CVO Temse haalt met 150.000 lesurencursist de nieuwe rationalisatienorm 700.000 lesurencursist...