Jubileumeditie voor Bazel Parkt

BAZEL. Wat in 2008 begon als een zomers, gezellig evenement, is uitgegroeid tot een jaarlijkse afspraak in het kasteelpark Wissekerke. Voor deze tiende edite pakt de organisatie uit met een XL-editie met een straattheaterfestival op verschillende lokaties, concerten en een gezinspicknick.

Op zaterdag 26 augustus is het park rond Kasteel Wissekerke in Bazel opnieuw het toneel voor Bazel Parkt. Bazel Parkt is aan de tiende editie toe en pakt uit met een XL-versie. Vanaf 12 uur nemen vreemde wezens, acrobaten en andere figuren het park in voor een heus Internationaal Straattheaterfestival. De artiesten komen uit België, Nederland en Spanje: Cirqumstancia (BE, Cirq Civil), Cie Balltazar (BE, Orkest Bazar), Theater Froe Froe (BE, Zeeboenk), Abacus Theater (NL, Kapitein Kosto), Teatro Pavana (NL, Struzzi), Barto (BE), Duo Musa (NL, La factoria) en Cie PakiPaya (ES, Shake shake shake!). 

Dé blikvanger wordt ongetijfel een klassiek reuzenrad, in 1937 gebouwd in de Verenigde Staten, dat 's avonds feeëriek verlicht wordt. Het rad, ‘Big Eli Wheel’, is twintig meter hoog en geeft een uniek zicht op de omgeving. Het rad komt er dankzij de medewerking Bistro Den Duiventoren.

gezinspicknick

Om de tiende editie van Bazel Parkt te vieren, komt er dit jaar een gezinspicknick bij. Tussen 12.00 uur en 12.30 uur is er een picknickbuffet voorzien op de festivalweide. Een deel van de festivalweide is overkapt dus bij regenweer is er voldoende beschutting. Aanschuiven kan mits vooraf inschrijven aan 15 euro per persoon voor volwassenen (inlusief toegang voor Bazel Parkt XL en 2 drankbonnen) en 7 euro per kind jonger dan 12 jaar. Inschrijven kan bazelparkt.be/picknick en door overschrijving van het juiste bedrag op rekeningnummer BE21 8601 1405 4703 van VZW Bazel Parkt met vermelding van je reservatienaam.

concerten

Speciaal voor deze XL-jubileumeditie haalt de organisatie een aantal van de meest bijgebleven acts van vorige edities. Geheel volgens traditie sluit een tributeband de reeks optredens af. Deze groepen zullen vanaf 18.30 uur optreden: The Motel Men (BE), Mumfords Calling (NL), Nevermind Nessie (B), Crystal Dream( NL), Heavy Hoempa (NL)

geschiedenis

In 2008 ontstond het idee om een zomers, gezellig evenement op te zetten in het unieke Bazelse Kasteelpark. De eerste editie van Bazel Parkt klokte af op 1200 bezoekers. Sindsdien is het een echte vaste waarde in de festivalkalender geworden. Het festival bijt zich niet vast in een genre of grote namen maar op een verscheidenheid van namen en genres en dat vertaalt zich in een heel verscheiden publiek. 

 

praktisch

Bazel Parkt begint om 12 uur in Kasteelpark Wissekerke, Koninging Astrid 17 te Bazel. Parkeren kan aan sporthal De Dulpop aan de Beekdam. Wie per fiets komt, kan zijn of haar fiets plaatsen in de fietsenstalling aan het kasteel. De toegangsprijs is 2 euro. Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis. (mb)

info: bazelparkt.be

 

Lees ook: