Mariazusters van Franciscus verlaten Sint-Gillis-Waas

SINT-GILLIS-WAAS. De vijf laatste zusters van de Congregatie Mariazusters van Franciscus verlaten Sint-Gillis-Waas. Op woensdag 23 augustus trekken ze naar het moederklooster in Waasmunster. Het is het laatste bijhuis dat sluit. 

Nog een week en dan verlaten de vijf zusters van de Congregatie Mariazusters van Franciscus hun vertrouwde omgeving in Sint-Gillis-Waas. De zusters verblijven op de vierde verdieping van het voormalige Sint-Helena ziekenhuis in de Blokstraat in Sint-Gillis-Waas. Hoofdzuster Alida (89), zusters Jeanne (84), Lutgarde (83), Chiara (80) en Suzanne (72) vertrekken naar het moederklooster van de Congregatie in Waasmunster. Twee zusters blijven in het woonzorgcentrum De Kroon in Sint-Gillis-Waas. 

De Congregatie Mariazusters van Franciscus stond mee aan de opbouw van de Sint-Helena site als welzijnscampus tot wat ze nu geworden is. Gisteren, dinsdag 15 augustus 2017, namen de zusters al afscheid met een eucharistieviering en een receptie. (mb)

 

Lees ook:

WAASMUNSTER. Tien basisscholen krijgen Jommeke op bezoek. Daarmee komt een eind aan de viering van 10 jaar Tutti Frutti, een project datkinderen meer groenten en fruit wil laten eten. In onze regio...