Laat je kunst schatten op taxatiedag in Hulst (NL)

HULST (NL).  Museum De Vier Ambachten houdt op donderdag 7 september een taxatiedag. Bezoekers van het museum kunnen de waarde van zelf meegebrachte spullen laten schatten door experts. De taxatiedag kadert in de tentoonstelling ‘Uw museumstuk? … in Museum Hulst!’. 

In Vlaanderen kennen we televisieprogramma’s als ‘Rijker dan je denk’ of ‘Schatten op zolder’ waarin gewone mensen spullen laten schatten op hun waarde. Nederland kent ook zo’n programma: ‘Tussen kunst en kitsch’. Geïnspireerd door dat programma houdt het Museum De Vier Ambachten uit het Nederlandse Hulst een taxatiedag op donderdag 7 september, van 12 tot 16 uur. Wie wil, kan die dag met antiek, schilderijen, porselein, boeken of een ander kunstwerk naar de taxatiedag komen. Drie of vier experts van het Middelburgs Veilinghuis zullen de waarde van de meegebrachte voorwerpen proberen inschatten. 

De taxatiedag past in het kader van de huidige tentoonstelling ‘Uw museumstuk? …. in Museum Hulst!’. Deze tentoonstelling toont topstukken uit particuliere collecties en is te zien tot 5 november. Het Museum De Vier Ambachten is gelegen aan de Steenstraat 28 en dagelijks open van 14 tot 17 uur. (mb, foto: een verzameling Zeeuwse messen of paardenmessen in een van de vitrines)

 

Lees ook:

Mercatormuseum gaat internationaal

SINT-NIKLAAS. Het Mercatormuseum van Sint-Niklaas is een van de blikvangers van ons land. Het museum is sinds april opgenomen in de internationale promotie van België en prijkt op de boarding passes van...

Zaterdag gratis parkeren in Hulst

HULST (NL). Wie zaterdag 7 januari wil shoppen in het Nederlandse Hulst, zal er gratis kunnen parkeren in de binnenstad. In de Hulster binnenstad is het normaal gezien overal betaald parkeren. Dit...