Gemeentebestuur reageert op kritiek onkruidbeheer

SINT-GILLIS-WAAS. De jongste dagen kreeg het gemeentebestuur veel kritiek te verwerken op haar onkruidbeheer. Volgens N-VA doet de gemeente te weinig om het onkruid in de gemeente te wieden en veranderen fietspaden in regelrechte jungles. Het gemeentebestuur zegt zich te moeten houden aan het Vlaams Bermdecreet. 

"De kritiek gaat niet zozeer over het onkruidbeheer maar over het beheer van de wegbermen. Dit beheer is gereglementeerd door het Vlaams Bermdecreet waarin bepaald is dat er niet voor 15 juni en een eventueel tweede maaibeurt niet voor 15 september mag plaats vinden.", klinkt het in een mededeling van het gemeentebestuur. "Enkel in uitzonderlijke gevallen en in geval van de veiligheid kan de burgemeester beslissen om bepaalde gedeelten buiten deze periodes te laten maaien, zoals bijvoorbeeld kruispunten en plaatsen waar de veiligheid van de weggebruiker in gevaar komt." Het gemeentebestuur geeft toe dat de weersomstandigheden van deze zomer hebben gezorgd voor een serieuze wildgroei. Door het regenweer zijn bepaalde voet- en fietspaden minder goed berijdbaar. Waar de veiligheid van weggebruikers in gevaar komt, zal de gemeente maaien. Een volledige maaibeurt van de bermen is zoals elk jaar voorzien voor na 15 september. (mb)

 

Lees ook:

WAASMUNSTER. Vanaf woensdag bindt het Agentschap Wegen en Verkeer met onderhoudswerken de strijd aan met de Amerikaanse vogelkers in de berm langs de E17 in Waasmunster. Deze soort heeft in de...