Bib en VDAB laten mensen netwerken om aan job te geraken

SINT-NIKLAAS. De Sint-Niklase bibliotheek, het Welzijnshuis en VDAB willen werklozen en mensen die een carrièreswitch overwegen een handje helpen. Vanaf oktober starten ze het project Walk&Talk, een gratis netwerkplatform met voordrachten en uitwisseling van tips en suggesties in de zoektocht naar een job. De Walk&Talk is er al op dinsdag 3 oktober. 

Wie een (nieuwe) baan zoekt, kan het beamen: het is niet eenvoudig. Om werkzoekenden een extra platform te geven om een baan te vinden, organiseren de Sint-Niklase bibliotheek, het Welzijnshuis en VDAB Walk&Talk naar een concept dat in Nederland werd bedacht door ‘De Levende Sollicitatiegids’. Bij onze Noorderburen vindt het plaats in vrijwel elke openbare bibliotheek. In Vlaanderen wordt Sint-Niklaas pilootstad en doet hiervoor een beroep op de expertise en ondersteuning van De Levende Sollicitatiegids. Het concept is eenvoudig: een professionele gastspreker licht een bepaald thema toe en nadien is er tijd om ervaringen en tips met elkaar te delen bij een kop koffie. Walk&Talk wordt maandelijks georganiseerd, telkens op dinsdagvoormiddag.

"Op elke bijeenkomst is er ook een VDAB-medewerker aanwezig. Hij/zij geeft de deelnemers extra tips en tricks over hoe ze hun sollicitatievaardigheden en talenten kunnen aanscherpen. Want, een praktijkgerichte opleiding, een specifieke webcursus, een stage in een bedrijf of online sollicitatiecoaching  maken misschien wel hét verschil om een job te vinden. Onze medewerker luistert en geeft advies", zegt Carine D’haeseleer, regiomanager VDAB Sint-Niklaas-Dendermonde. 

De eerste Walk&Talk is vindt op dinsdag 3 oktober van 10 tot 12 uur  plaats in de Sint-Niklase bibliotheek. Het onderwerp van de eerste bijeenkomst is ‘De sollicitatiebrief die scoort’. Gastspreker is Tim Briers van Memanta. Na het infogedeelte krijgen de deelnemers de gelegenheid om vragen te stellen, ervaringen met elkaar te delen, contacten te leggen en krijgen zij tips en suggesties die helpen in de zoektocht naar een geschikte job. 

Op dinsdag 7 november is het onderwerp ‘Alles over loopbaanbegeleiding’ door The Job Coach. Op dinsdag 5 december komt Silvia Derom spreken over boeken die helpen in de zoektocht naar (ander) werk. 

Inschrijven voor Walk&Talk is niet verplicht maar wel handig en kan in de Bib, H. Heymanplein 3 te Sint-Niklaas of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 03 778 34 00. (mb)

 

Lees ook:

Origineel gedicht van David Troch in bibliotheek

SINT-NIKLAAS. David Troch, voormalig stadsdichter van Gent, leent het originele exemplaar van zijn gedicht ‘deelgenoot’ uit aan de bibliotheek van Sint-Niklaas. Het gedicht is een van de...