Werkgevers en jongeren gaan op jobdate

TEMSE. Werkgevers in Temse hebben de grootste moeite om hun openstaande vacatures voor techniekers, chauffeurs en magazijniers in te vullen. Dat blijkt uit een workshop, als voorbereiding op een heuse jobdate met werkzoekende jongeren van aanstaande donderdag. Werkzoekende jongeren kunnen morgen, 10 oktober, workshops volgen om zich voor te bereiden op een jobdate.

Het gemeentebestuur van Temse, SBS Skill Builders, het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten en VDAB slaan de handen in elkaar om de jeugdwerkloosheid in Temse aan te pakken. Samen organiseren ze aanstaande donderdag, 12 oktober, een jobdate in JOC De Nartist. Op 28 september volgden de werkgevers een voorbereidende workshop. Daar bleek dat de werkgevers de grootste moeite hebben om vacatures voor techniekers, chauffeurs en magazijniers in te vullen. 

Werkzoekende jongeren kunnen morgen, 10 oktober, workshops volgen om zich voor te bereiden op een jobdate. Op de workshops kunnen ze hun talenten ontdekken, leren ze over de soft skills die werkgevers verwachten en volgen een voorbereiding op het gesprek met de werkgevers. 

De jobdate waar werkgevers en jongeren elkaar zullen ontmoeten vindt plaats op donderdag 12 oktober van 14 tot 16 uur in JOC De Nartist,  Clemens De Landtsheerlaan 26 A te Temse.  (mb)

 

Lees ook:

Waterbus zoekt schippers en matrozen

REGIO. De Waterbus is een groot succes. Ruim een jaar na de eerste vaart heeft De Waterbus al meer dan 200.000 passagiers vervoerd. Eerder werd al bekend dat er dit najaar extra schepen worden...

FC Bosdam zoekt jeugdtrainer

BEVEREN.  Voetbalclub FC Bosdam Beveren is op zoek naar een gemotiveerde jeugdtrainer voor de U15. De club biedt een moderne accommodatie met onder meer kunstgrasveld, mogelijkheid tot het volgen van...