Woonzorgcentrum De Ark viert 20ste verjaardag

SINT-NIKLAAS. Woonzorgcentrum De Ark viert deze week de twintigste verjaardag. De hele week zijn aangepaste activiteiten met op 20 oktober de apotheose: een gala-optreden van Les Folles de Gand. Tegelijk met deze verjaardag, start ook de bouw van 37 assistentiewoningen Karmel, die in 2019 in gebruik worden genomen. 

Woonzorgcentrum De Ark in de Kalkstraat bestaat 20 jaar en dat wordt de hele week gevierd met een aangepast programma voor de medewerkers, bewoners en hun families. Op maandag 16 oktober, dinsdag 17 oktober en donderdag 19 oktober is er ’s middags telkens voor één afdeling een feestelijk buffet voor de bewoners, hun familieleden en de medewerkers. Op woensdag 18 oktober staan de talenten van eigen bodem op het podium tijdens een gevarieerde namiddag met muzikale nummers en optredens verzorgd door medewerkers en vrijwilligers. Op vrijdag 20 oktober krijgen de bewoners een shownamiddag aangeboden met een gala-optreden van Les Folles de Gand als apotheose voor de feestweek.

Tijdens deze feestweek start ook de bouw van het 37 erkende assistentiewoningen binnen het project Assistentiewoningen Karmel. Deze woningen worden gebouwd op het domein van het voormalige Karmelietessenklooster dat direct aansluit bij de campus van het woonzorgcentrum. In deze woningen zal er plaats zijn voor senioren die zelfstandig blijven wonen maar toch zorgnabijheid wensen. De woningen moeten in de loop van 2019 klaar zijn. 

geschiedenis

Woonzorgcentrum De Ark opende in 1997 als Zorgcentrum De Ark op de plaats waar in de jaren 1980 ‘Home Avondvrede’ ontstaan was. Dat gebeurde op initiatief van de Zusters van de Heilige Filip Neri. Dezelfde orde organiseerde reeds in 1769 liefdadigswerken, waaronder de opvang en huisvesting van oudere dames. Sinds 2017 Woonzorgcentrum De Ark samen met een aantal andere nonprofit woonzorgcentra uit de regio het ‘Samenwerkingsverband Ouderenzorg Waasland’, kortweg ‘Samen Ouder’. WZC De Ark wordt geleid door vzw Woonzorg Samen Ouder, die ook instaat voor WZC Het Hof en WZC Heilig Hart Tereken in Sint-Niklaas en WZC Grootenbosch in Beveren. (mb)

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS.  Donderdag werd Diana Meiresone 81 jaar. De jarige vrouw is een bewoonster van woonzorgcentrum De Ark. Door de coronamaatregelen kon ze haar verjaardag niet samen met haar familie...