Beveren steekt Sint-Maartensvuur aan

BEVEREN. Beveren viert dit weekend Sint-Maarten en het feestweekend begint voor de zevende keer met het kampvuurfesival ‘Sint-Maartensvuur’, waarop jong en oud samen zingt en er nadien optredens zijn van Wase groepen. Plaats van het gebeuren is het speelplein aan het einde van de Bosdamlaan. 

Vanavond om half zeven start voor het zevende jaar op rij het kampvuurfesival ‘Sint-Maartensvuur’ met het aansteken van het kampvuur. Daarna start het festival met het Sint-Maartenslied, waarna jong en oud de kelen verder smeert door samen bekende liedjes te zingen. De Beverse coverband The Fossies brengt een mix van nummers van onder meer K3, Ghost Rockers en Blink 182. Vanaf 21 uur zijn er optredens van de Sint-Niklase band Benny-Bart en de Freddy’s en het Beverse Trapped in a Box. 

Op vrijdag 10 November wordt de zevende editie van het kampvuurfesival “Sint-Maartensvuur” georganiseerd. Ook nu staan volksheid en amusement voor iedere leeftijd weer centraal met verschillende optredens en randanimatie voor groot en klein rondom het centrale kampvuur. Ook dit jaar wordt de samenwerking met Sint-Maartenstochten aangegaan.

Het idee voor het Sint-Maartensvuur komt uit de Oostkantons en waaide over naar  Beveren naar aanleiding van 60 jaar Sint-Maartensviering in Beveren dankzij een samenwerking tussen Scouts 45e FOS De Schrans, het Sint-Maartenscomité en de gemeente Beveren. Het festival is na zeven jaar een vaste waarde in het gebeuren rond St-Maarten te worden. Net zoals vorige edities wordt er samengewerkt met de Sint-Maartenstochten. (mb)

info: facebook.com/Sint.Maartensvuur

 

Lees ook:

De week van Sint-Maarten in Beveren

BEVEREN. Deze week draait in Beveren alles rond patroonheilige Sint-Maarten. Leerlingen van de Beverse kleuter- en lagere scholen kregen enkele weken geleden een affiche. De kinderen konden deze...

Kamperen voor schoolpoort blijkt maat voor niets

BEVEREN. Wie midden maart aan de schoolpoort van de Sint-Maarten Middenschool en KA Beveren heeft gekampeerd, heeft dat voor niets gedaan. Op de eerste schooldag bleek immers dat iedereen een plaats heeft...