Stad reageert op problemen kinderdagverblijf Driekoningen

SINT-NIKLAAS. Het stadsbestuur reageert op de berichten rond onregelmatig bij  kinderdagverblijf Driekoningen. Daar zou glas gevonden zijn in de bedjes van de kinderen en kinderen zou er soms geen eten krijgen. Het stadsbestuur erkent dat er een aantal praktische problemen zijn die te wijten zijn aan de renovatiewerken maar dat kinderen geen eten krijgen ontkent de stad.

Het stadsbestuur erkent dat er een aantal praktische problemen zijn bij de werking van het kinderdagverblijf Driekoningen. Deze problemen hangen nauw samen met de aanslepen renovatiewerken van het kinderdagverblijf. De stad heeft de aannemer al meermaals formeel in gebreke gesteld, onder andere voor de chaotische afbraak van de glasdals, waarbij glassplinters verspreid raakten. "De vloerbekleding werd daarom verwijderd en volledig vernieuwd. Het spreekt voor zich dat er door de kinderverzorgsters een grondige controle werd uitgevoerd, vooraleer de kinderbedjes opnieuw in gebruik werden genomen. Een bijkomende volledige en grondige kuisbeurt van heel het gebouw door eigen personeel was al gepland voor komend weekend.", klinkt het.  Door de werken zijn een aantal kindjes tijdelijk opgevangen in het nieuwe kinderdagverblijf Kameleon. Ook tijdens de zomermaanden is noodgedwongen uitgeweken naar een andere lokatie. 

geen bedorven voedsel aangeboden

Het stadsbestuur ontkent dat er bedorven voedsel is aangeboden aan de kindjes. "Voor de maaltijden van de kinderdagverblijven werken we samen met de centrale keuken van het OCMW, waarvoor strenge HACCP-normen gelden. Toen het personeel recent toch het vermoeden kreeg van een probleem met een maaltijd, werd het voedsel onmiddellijk volledig verwijderd en werd er een alternatieve maaltijd voorzien", aldus het stadsbestuur. "Achteraf bleek uit de labotesten van de staalname, dat er geen probleem was inzake voedselveiligheid. Dat een kind op een bepaalde dag geen maaltijd krijgt, is volledig uit de lucht gegrepen. In de keuken van het kinderdagverblijf is altijd een kleine voorraad reservemaaltijden aanwezig." 

Tot slot meldt het stadsbestuur dat de toegangscontrole met de vingerafdrukscanner opnieuw actief is. Tijdens de renovatiewerken kregen de ouders tijdelijk toegang tot het kinderdagverblijf via controle via de videofoon of door persoonlijke controle door het personeel. (mb)

 

Lees ook: