Basisschool Het Kompas in ‘t nieuw

SINT-GILLIS-WAAS. Goed nieuws voor de medewerkers en leerlingen van de gemeentelijke basisschool Het Kompas: de nieuwbouw is klaar. De afbraakwerken van het oude gebouw startten voor de zomervakantie 2016. Na de afbraak kon de aannemer met de bouw van het nieuwe gebouw beginnen. Meteen kregen ook enkele oudere lokalen een opknapbeurt. 

De gemeentelijke basisschool Het Kompas kent al jaren een stijging van het aantal leerlingen. Dat leidde tot een tekort aan klaslokalen. Dat werd tijdelijk opgelost met klascontainers maar dat bleek onvoldoende. Bovendien voldeed de infrastructuur niet meer aan de huidige onderwijsnormen. Reeds in 2006 werd bij AGIOn (Agentschap voor infrastructuurwerken in het onderwijs) een dossier voor een nieuwbouw ingediend. Eind 2013 kreeg de directie groen licht om het project op te starten. Architectenbureau Ceulemans-Engelen won de opdracht om een ontwerp te maken. Voor de Zomervakantie startte de aannemer met de afbraak van het oude gebouw en de opbouw van de nieuwbouw. 

De nieuwbouw, die onlangs werd opgeleverd, bevat een refter, polyvalente onderwijsruimte, vijf leslokalen, drie kleinere leslokalen en een leraarskamer. Daarnaast werden het bureau van directie en administratie, het sanitair blok tussen school en sporthal De Gavers en de speelplaats opgeknapt. De nieuwbouw is multifunctioneel want ook het plaatselijke filiaal van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans zal het gebouw gebruiken.  Ook de integratie van de buitenschoolse kinderopvang is voorzien. De werken werden geraamd op 3,1 miljoen, waarvan 70 procent betaald is door AGIOn. (mb)

 

Lees ook:

Ruim 927.000 euro subsidie voor restauratie VTS-site

SINT-NIKLAAS. Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, Geert Bourgeois, heeft een erfgoedpremie van ruim 927.525 euro toegekend voor de restauratie van de VTS-site in Sint-Niklaas. Met het geld zullen het...