Wase fotografe Evi Polak is finaliste voor de World Photografic Cup

DE KLINGE. Fotografe Evi Polak uit De Klinge behaalde in november nog een kwalificatie in Qualified European Photographer (QEP) met een fotoreeks uit het stammengebied in Ethiopië. Uit duizenden fotografen uit 30 landen is de Wase als enige Belg gekozen als één van de 10 finalisten voor de World Photografic Cup (WPC). 

Duizenden fotografen uit ruim 30 landen deden mee aan de World Photografic Cup (WPC). Na een eerste ronde bleven er nog 540 foto’s over.  Deze week kreeg fotografe Evi Polak uit De Klinge bericht uit het Amerikaanse Nashville bericht dat ze was geselecteerd als finaliste. Samen met de negen andere finalisten dingt Polak op 5 mei in Australië mee naar de felbegeerde eerste plaats in de World Photografic Cup. 

Polak is gekozen in de categorie reportage. Haar foto toont het verhaal van een pilote die na een crash in de Marocco Desert Challenge 2017 in primitieve omstandigheden een spoedoperatie ondergaat. 

Als Polak de prijs behaalt, zou dat een mooie bekroning zijn. In november werd ze gekwalificeerd voor Qualified European Photographer (QEP), een award voor Europese professionele fotografen. (mb, foto: Beeld dat geselecteerd is en behoort tot de 10 finalisten van het WPC)