Financiële steun voor duurzame projecten

REGIO. Het Fonds Duurzaam Materialen- en Energiebeheer en Bond Beter Leefmilieu trekken 63.400 euro uit om 26 duurzame projecten te steunen, waarvan twee in onze regio. De projecten zijn gekozen door een jury en hebben elk het doel onze leefomgeving duurzamer te maken. Elk project krijgt maximum 2500 euro. De financiële steun kadert in het project ‘Gemeente voor de Toekomst’.

Duurzamer leven is niet alleen een opdracht voor overheden en bedrijven. Ook burgers gaan steeds meer duurzamer leven en zetten projecten op poten om dat te organiseren. Na een oproep van Bond Beter Leefmilieu en het Fonds Duurzaam Materialen- en Energiebeheer van Indaver en de milieuorganisaties ABLLO vzw en BBL selecteerde een jury 26 projecten die elk maximum 2500 euro krijgen. In totaal ontvangen de projecten samen 63 400 euro van een fonds dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting. 

In het Waasland krijgen twee projecten geld: de denktank voor meer en veiliger fietsen in Kemzeke en het Sint-Niklase Solidagro voor het 'Eet bewust!'-traject in secundaire scholen. Met dat project wil Solidagro leerlingen bewuster laten omgaan met voedsel en hen laten zien welke impact hun voedselkeuzes hebben op de rest van de wereld. Door te kiezen voor een langdurig traject hoopt Solidagro dat leerlingen hun eetgedrag aanpassen en duurzamer gaan eten, vooral op school. Hiervoor werkt Solidagro samen met de secundaire scholen in Sint-Niklaas, de energiecoach van de stad Sint-Niklaas, MOS en KIYO. Het project ontvangt hiervoor 2500 euro. 

Ook de Denktank 900 jaar Kemzeke krijgt 2500 euro. De Denktank gaat resoluut voor een veilig en gezonde dorpskern waar de fiets een hoofdrol krijgt. Met duurzame alternatieve wil de Denktank invloed uitoefenen bij de geplande herinrichting van de N403 bij de lokale en Vlaamse overheid. Daarnaast streeft de Denktank naar duurzame herinrichting van de schoolomgevingen. (mb)

 

Lees ook:

Temse wil zonnepanelen op dak bibliotheek

TEMSE.  De gemeente Temse wil op het dak van de bibliotheek 44 zonnepanelen plaatsen. Dat vraagt een investering van ruim 16 514 euro. Eandis schat de jaarlijkse opbrengst op 2 384 euro, waardoor de...

Schuif aan aan de Langste Veggietafel

SINT-NIKLAAS. Morgen, donderdag 13 september, staat de Langste Veggietafel voor de zevende keer op de Grote Markt. Met de veggietafel wil de stad duurzame voeding en ontwikkelingsdoelstellingen in...