Dieter Schalley haalt finale STEM-olympiade

SINT-NIKLAAS.  Dieter Schalley, leerling uit het 2de jaar Latijn van de Heilige Familie in Sint-Niklaas, is doorgestoten tot de finale van de STEM-olympiade. Dat is een prestigewedstrijd voor jongeren van de eerste graad secundair onderwijs met feeling voor exacte wetenschappen, technologie, ontwerp en wiskunde. Er deden meer dan 23 600 deelnemers van 232 scholen mee. Schalley is samen met 48 leerlingen uit andere scholen in de finale geraakt. 

In de Heilige Familie deed de hele eerste graad mee maar Dieter Schalley was de enige die voldoende hoog scoorde om de finale te halen. Schalley haalde een monsterscore van 91 procent, ver boven het gemiddeld van 55 procent. De finale vindt op zaterdag 3 maart plaats in de gebouwen van de faculteit Ingenieurswetenschappen van de KU Leuven, waar onder andere minister Alexander De Croo de finalisten zal toespreken. De winnaar wint een prijzenpakket ter waarde van 730 euro. 

De STEM-olympiade is een organisatie van Agoria, Technopolis, Bekaert, Engie, HRRail, RTC Antwerpen, KU Leuven, UGent, UHasselt, Associatie UGent, Associatie UAntwerpen, PXL, UCLL, Thomas More en VIVES. De wedstrijd wil jongeren aanmoedigen hun technologisch talent te ontdekken en te kiezen voor een opleiding in de technologie. (mb)

 

Lees ook:

KRUIBEKE. Het Sint-Joris Instituut uit Bazel kaapte vorige zaterdag twee medailles weg op de  STEM-Olympiade, een wedstrijd waarbij leerlingen van de eerste graad van het secundair onderwijs hun...

BEVEREN. De 13-jarige Rutger Dobbelaere van Sint-Maarten Campus uit Beveren is een van de twee winnaars van de STEM-Olympiade. Dat is een prestigewedstrijd voor jongeren van de eerste graad...