Ziekenwagens verhuizen naar kazerne Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. De twee ziekenwagens en de 17 ambulanciers van de hulpverleningspost AZ Nikolaas van de Hulpverleningszone Waasland zijn verhuisd naar de brandweerkazerne in de Nijverheidsstraat. Door verbouwingen in het ziekenhuis moest er gezocht worden naar een nieuw onderkomen.  Omdat binnen de hulpverleningszone reeds vijf van de negen posten zowel brandweer als ziekenwagens combineren, was de keuze voor de brandweerkazerne snel gemaakt. 

De dienstverlening blijft onveranderd 24 op 7 hulpverlening. Overdag rijden twee ziekenwagens, ’s nachts is er één bemand. "De verhuis van de standplaats van de ziekenwagens naar de Nijverheidsstraat zal voor de burger weinig veranderen. De dekking van het grondgebied blijft gegarandeerd, en de kwaliteit van onze hulpverlening blijft hetzelfde. Onze medewerkers blijven dezelfde, en we hebben het volste vertrouwen in het feit dat zij zich snel zullen settelen in hun nieuwe omgeving.", aldus Marc Vande Velde, zonecommandant van Hulpverleningszone Waasland. (mb)

 

Lees ook:

Lokeren bouwt nieuwe brandweerkazerne

LOKEREN. De stad Lokeren gaat op de hoek van de Haarsnijderslaan en de Strijkersstraat een nieuwe brandweerkazerne bouwen. De nieuwe kazerne komt er omdat de huidige te klein is geworden.  De...