Nieuwe look voor ambulances van Hulpverleningszone Waasland

BEVEREN.  De ziekenwagens van de Hulpverleningszone Waasland worden aangepast naar nieuwe huisstijl van de federale overheid. Die nieuwe huisstijl kwam er na de terreuraanslagen. De gele ziekenwagens krijgen een groene Battenburg-striping. In Temse en Beveren rijden al nieuwe ziekenwagens met de nieuwe striping rond. Ook acht andere interventiewagens zullen de nieuwe kleuren krijgen. De ambulanciers kregen eerder al nieuwe kledij. 

optimalisatie wagenpark

Afgelopen jaar investeerden de zeven gemeenten van de Hulpverleningszone Waasland 972 561 euro in de optimalisatie van het wagenpark.  Posten Temse en Waasmunster kregen een commandowagen, waarmee de officieren naar een interventie kunnen rijden. 

Post Sint-Niklaas kreeg een tankoplegger met een capaciteit van 25 000 liter. Die kan water vervoeren naar plaatsen waar moeilijk water te verkrijgen is of waar extra veel water ingezet moet worden. Voor het gespecialiseerde duikteam werd een boot met aanhangwagen aangekocht. Deze voertuigen kunnen  in heel de zone ingezet worden.

Brandweer- en ambulancepost Sint-Gillis-Waas heeft een nieuwe signalisatiewagen voor het beveiligen van de hulpverleners tijdens interventies op openbare wegen. Zij hebben ook een nieuwe dienstwagen voor opleidingen en een karweiwagen met een kleine laadruimte. (mb)

 

Lees ook:

Opendeur Beverse brandweer schot in de roos

BEVEREN. Het opendeurweekend van de Beverse brandweer was met een geschat bezoekersaantal van bijne 3000 bezoekers een groot succes. Vooral de kindernamiddag op zaterdag lokte heel wat bezoekers. De...

Ziekenwagens verhuizen naar kazerne Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. De twee ziekenwagens en de 17 ambulanciers van de hulpverleningspost AZ Nikolaas van de Hulpverleningszone Waasland zijn verhuisd naar de brandweerkazerne in de Nijverheidsstraat. Door...