Veilige fietsverbinding tussen Stekene en Sint-Niklaas

STEKENE/SINT-NIKLAAS. Tussen Stekene en Sint-Niklaas is een nieuwe fietsverbinding van 2,6 kilometer aangelegd langs de Koebrug- en Heimanstraat.  Op de grens tussen Stekene en Sint-Niklaas werd een nieuwe fietsbrug gebouwd over de Stekense Vaart zodat fietsers de brug voor autoverkeer niet moeten nemen en op het vrijliggende fietspad kunnen blijven fietsen. 

Omdat de fietswegen op het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk liggen, werd de aanleg voor 80% gesubsidieerd door de Provincie Oost-Vlaanderen. De stad Sint-Niklaas betaalde 1 227 722,71 euro en kreeg een subsidie van 558 840,59 euro voor het fietspad langs de Weimanstraat. De gemeente Stekene betaalde 1 128 203,33 euro en kreeg een subsidie van 454 166,03 euro voor het fietspad langs de Koebrugstraat. Het Vlaams Gewest levert een bijdrage van 506 503,30 euro in de subsidie.

Na de geplande wegen- en rioleringswerken zal het fietspad langs de Weimanstraat nog doorgetrokken worden tot aan het kruispunt Zwaanaardestraat-Keizerstraat.  (mb)

 

Lees ook:

Veilige fietsoversteken voor Sint-Niklase fietsroutes

SINT-NIKLAAS. Vijf fietsroutes in Sint-Niklaas kregen veiligere oversteekplaatsen waar de fietser voorrang heeft. Alle oversteekplaatsen werden in rode coating uitgevoerd en kregen accentverlichting op de grond en in...

Vlaamse steun voor fietssnelweg in Beveren

BEVEREN. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts investeert 1,1 miljoen euro als hefboom voor 12 Oost-Vlaamse fietsprojecten met een totale investeringswaarde van € 5,8 miljoen. Daarvan is ruim...