Vernieuwing N70 start eind 2018, begin 2019

BEVEREN. De voorbereidende werken van de vernieuwing van de N70 in Beveren zullen eind dit jaar, begin 2019 starten. De eigenlijke heraanleg zal in het voorjaar van 2019 starten. Dat maakten de gemeente Beveren en het Agentschap Wegen en Verkeer bekend. 

Over een afstand van twee kilometer - tussen de Essendreef tot voorbij het kruispunt met de Burggravenstraat/Snoeckstraat - krijgt de N70 een flinke make-over met een nieuw rioleringsstelsel, fietspaden langs beide zijden van de weg, veilige oversteekplaatsen en ovondes aan het Pareinpark en aan de Sint-Elisabethstraat. Ook krijgen de bussen van De Lijn aparte busbanen, waarbij ze door het midden van de ovondes zullen kunnen rijden. Op verschillende delen van de N70 is er parkeergelegenheid voorzien. Er komen twee kiss-en-ride-stroken op de Grote Baan en aan de Sint-Elisabethstraat komt een zone 30. Op de rest van het traject is er snelheidslimiet van 50 km per uur. Groenaanplant moet enerzijds voor het groene karakter zorgen en anderzijds de snelheid van aankomende voertuigen laten dalen. 

"Vandaag beleven we een historisch moment. Na lange onderhandelingen is er een doorbraak in dit dossier en kan de heraanleg van de N70 eindelijk beginnen. Met de geplande metamorfose van de steenweg creëren we nu een veilige steenweg waar het aangenaam is om te vertoeven. Op het vlak van veilig fietsen kende Beveren drie zwarte punten. Eén daarvan, in Haasdonk, werd al aangepakt. Met deze heraanleg en de geplande heraanleg van de N450 pakken we nu op korte termijn die twee andere punten aan.", aldus burgemeester Marc Van de Vijver. 

De werken zullen 11 miljoen euro kosten. (mb)

 

Lees ook:

Herstellingswerken aan de N41 op 13 en 14 november

HAMME.  Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat op dinsdag 13 en woensdag 14 november een nieuwe onder- en toplaag asfalt leggent tussen het kruispunt van de N41 met de Biezestraat en de Hammebrug. Dat...

Zwijndrecht neemt maatregelen tegen sluipverkeer

ZWIJNDRECHT. Het gemeentebestuur van Zwijndrecht wil af van het sluipverkeer dat door lokale wegen naar de oprit van Linkeroever z’n weg baant. Volgens onderzoek moet minstens de helft van dat...