Studente krijgt Jane M. Klausman Women in Business Award

SINT-NIKLAAS. Marie-Line Grauwels, een 22-jarige studente handelsingenieur, ontving van Zonta Waasland de 9e Jane M. Klausman Women in Business Award. Grauwels krijgt de prijs omwille van haar veelzijdige talenten en ambitie voor een carrière in het bedrijfsleven. Samen met de award kreeg de studente een cheque van 750 euro ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag in Sint-Niklaas. Dankzij de prijs kan Grauwels een Summer School volgen in Beijing en Shangai.

Marie-Line Grauwels ambieert een top carrière in het bedrijfsleven. In de herfst van 2016 werd ze geselecteerd om deel te nemen aan een uitwisselingsprogramma met de Macquarie Universiteit in Sydney, waar ze haar interesse in het internationaal management kon verdiepen. Op amper 9-jarige leeftijd schreef ze samen met Anneke Scholtens een kinderboek schreef. 

Zonta Waasland maakt deel uit van Zonta International, een wereldwijde organisatie die zich inzet voor de gelijkberechtiging van vrouwen. De Jane M. Klausman Women in Business beurs heeft als doel jonge vrouwen te helpen hun bachelor- en masteropleidingen in bedrijfsbeheer voort te zetten. Op die manier maken zij meer kans deel te kunnen uitmaken van wereldwijde internationale directies. De award werd voor het eerst uitgereikt in 1998. (mb)

 

Lees ook:

Waasland kleurt oranje tegen geweld op vrouwen

SINT-NIKLAAS. Vanaf morgen zullen verschillende plaatsen in het Waasland in een oranje kleur gedompeld worden. Dat is een actie van Zonta International en Soroptimist International  waarmee ze...

Fertikal grijpt nipt naast Leeuw van de Export 2020

BEVEREN. Het Beverse bedrijf Fertikal heeft z’n nominatie voor de  Leeuw van de Export niet kunnen verzilveren. Met drie prijs bekroont Flanders Invest & Trade (FIT) al 19 jaar jaarlijks aan Vlaamse...