Baeten Hylebos Architecten laureaat voor Stadsprijs voor renovatie

SINT-NIKLAAS. Baeten Hylebos Architecten, het bureau van de jonge architecten Evelyne Baeten en Jonas Hylebos, is een van de winnaars in de Stadsprijs voor renovatie, invulbouw en duurzaam bouwen 2017.  De architecten wonnen een prijs ter waarde van 2000 euro in de categorie ‘renovatie’ met een kleinschalig renovatieproject te Sint-Niklaas. 

"Dit specifieke project dat wij instuurden voor de Stadsprijs voor renovatie, invulbouw en duurzaam bouwen 2017 is meteen ook onze eerste realisatie.", klinkt het. "Het ontwerp startte vanuit een driedelige vraag: een budgetvriendelijke bouwtechnische verbetering, een oppervlakteoptimalisatie van de woning en de vraag naar een aangenamere sfeer, meer licht, comfort en ruimtegevoel."  Het project is de renovatie van een half open bebouwing waarin heel wat bricoleerwerk werd verwijderd en vervangen door een aantal strategisch geplaatste wanden en ramen. Door bepaalde deuren te sluiten kan de eetruimte omgetoverd worden tot een vergaderruimte die aansluit bij de bureauruimte voor de zelfstandige activiteit die er wordt uitgeoefend. Enkel de bestaande inkomhal werd behouden en mee geïntegreerd in het nieuwe geheel. 

Op 6 mei, tijdens de Open Wervendag, wordt de Stadsprijs voor renovatie, invulbouw en duurzaam bouwen 2017 uitgereikt. (mb, foto: Baeten Hylebos Architecten)

 

Lees ook:

Basisschool Het Kompas in ‘t nieuw

SINT-GILLIS-WAAS. Goed nieuws voor de medewerkers en leerlingen van de gemeentelijke basisschool Het Kompas: de nieuwbouw is klaar. De afbraakwerken van het oude gebouw startten voor de...

Subsidie voor dakrenovatie en zonnepanelen ‘t Ey

SINT-NIKLAAS. Muziekclub ‘t Ey uit Belsele heeft het dak van haar gebouw vernieuwd en van de gelegenheid gebruik gemaakt om zonnepanelen te installeren. Ook op het dak van cultuurzaal De Kouter zijn...

Facelift voor Josephine Charlottepark

LOKEREN. Het Lokerse stadsbestuur heeft een masterplan opgesteld voor een grondige renovatie van het Josephine Charlottepark. In eerste instantie krijgt de parktoegang een opknapbeurt. De werken...

Oplossing voor Parochiehuis De Klinge in zicht

DE KLINGE. Het Parochiehuis in De Klinge fungeerde tot mei 2016 als centraal onderkomen voor de activiteiten van de verenigingen in het grensdorp. Eind mei 2016 moest het noodgedwongen sluiten...