Bibster laat jongeren de bib al spelenderwijs ontdekken

BEVEREN. De bibliotheek van Beveren heeft het spel Bibster gelanceerd. Dat is een interactief spel waarmee kinderen tussen 10 en 14 jaar via een smartphone of tablet de bibliotheek al spelenderwijs kunnen ontdekken. Er zijn twee varianten die elk 50 minuten duren. In beide varianten komen deelnemers  in aanraking met alle afdelingen en hoeken van de bibliotheek. 

Er is Bibster Story waarbij teams het tegen elkaar opnemen om zoveel mogelijk volgers te verzamelen op een fictieve blog.  Die volgers zijn te verdienen door vragen te beantwoorden.  Spelers van Bibster Quest moeten een eenvoudige vragenreeks oplossen. Alle vragen hebben eigen pincodes die verspreid hangen in de bibliotheek. 

Leerkracht Kathleen De Belder ontdekte samen met haar leerlingen van het 6de leerjaar van GVBS Sint-Lodewijk als eerste klas Bibster. Zowel De Belder als haar leerlingen reageren positief. "Gewone rondleidingen zijn vlug saai. De 50 minuten waren zo om. We vonden het een tof en uitdagend spel. Er valt in de bib meer te ontdekken dan we dachten.", klinkt het enthousiast. 

Bibster wordt aangeboden aan scholen in Beveren en is enkel beschikbaar in de hoofdbibliotheek. Scholen die geïnteresseerd zijn kunnen zich inschrijven via beveren.be. Scholen moeten er wel op tijd bij zijn, want de bib vraagt om vier weken voor de geplande speldatum in te schrijven. (mb)

info: 03 750 10 50, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Lees ook:

Subsidies voor energiezuinige bibliotheek

TEMSE. De gemeente Temse krijgt 40.293 euro subsidie voor het energiezuiniger maken van de bibliotheek in de Oeverstraat. Dat heeft Minister van Cultuur Sven Gatz medegedeeld. In totaal keurde de...

Origineel gedicht van David Troch in bibliotheek

SINT-NIKLAAS. David Troch, voormalig stadsdichter van Gent, leent het originele exemplaar van zijn gedicht ‘deelgenoot’ uit aan de bibliotheek van Sint-Niklaas. Het gedicht is een van de...