Nieuwe campagne om openstaande vacatures in te vullen

REGIO. Omdat vacatures in de Antwerpse haven steeds moeilijker ingevuld raken, lanceerde Alfaport Voka, de koepel van de private havensector in de Antwerpse haven, een nieuwe imagocampagne die de haven in de spotlights zet als een spannende en unieke werkomgeving. Want, zo luidt het, werken in de haven is meer dan schepen laden en lossen. Voor de campagne is de website jobsindehaven.be in het leven geroepen. De website bundelt openstaande vacatures en getuigenissen van werknemers. Als dat niet genoeg is om mensen te overtuigen, kan een brandmovie twijfelaars over de streep trekken. 

De Antwerpse haven mag dan wel de grootste werkgever in ons land zijn. Ook hier raken vactures moeilijk ingevuld en is er continu vraag naar logistieke, administratieve en commerciële medewerkers.  "We lanceren deze campagne onder andere omdat het steeds langer duurt om vacatures in te vullen maar ook omdat de haven als werkgever niet top of mind is bij werkzoekenden of studenten.", zegt  Stephan Vanfraechem, directeur Alfaport Voka. "We willen met deze campagne de rijkheid van de maritieme sector aantonen en gaan dat vooral doen via online boodschappen en op sociale media." (mb)

info: jobsindehaven.be 

 

Lees ook:

Waterbus zoekt schippers en matrozen

REGIO. De Waterbus is een groot succes. Ruim een jaar na de eerste vaart heeft De Waterbus al meer dan 200.000 passagiers vervoerd. Eerder werd al bekend dat er dit najaar extra schepen worden...