Jo De Backer is nieuwe voorzitter Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

SINT-NIKLAAS.  Jo De Backer, executive director Niko Group, is de nieuwe voorzitter van Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. Hij volgt Stéphane Verbeeck, CEO Gands Group, op.  Verbeeck werd woensdagavond met heel wat lofbetuigen uitgezwaaid. Onder zijn vleugels groeide de dienstverlening aan starters en wist hij een flinke bijdrage te leveren aan een aantal belangrijke dossiers rond mobiliteit, de haven en citymarketing.

In zijn eerste toespraak als voorzitter vertelde Jo De Backer dat thema’s als smart community en citymarketing hem nauw aan het hart liggen. Ook wil hij het Routeplan actualiseren. Dat Routeplan moet onze regio de komende jaren verder op weg zetten naar duurzame groei. 

Jo De Backer is 57 en een telg van de derde generatie De Backer’s die Niko Group leidt. Dit familiebedrijf werd in 1919 door de grootvader en grootoom van Jo opgericht. Niko Group is de holding achter onder meer Niko, met zetel in Sint-Niklaas en Fifthplay, met zetel in Antwerpen. De groep is in twaalf Europese landen actief en stelt ongeveer 700 mensen tewerk. (mb)

 

Lees ook:

Jobbeurs voor erkende vluchtelingen

REGIO. Omdat heel wat bedrijven het moeilijk hebben om openstaande vacatures in te vullen, wil Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland talent zoeken in een groep van erkende vluchtingen. Dat...

Scheldebrug opnieuw open voor het wegverkeer

TEMSE. Nu zondagavond, 30 september, wordt de oude Scheldebrug op de N16 tussen Bornem en Temse opnieuw opengesteld voor het verkeer. De brug is sinds het voorjaar afgesloten voor herstellingswerken aan het stalen...