Odisee Hogeschool biedt cursussen vanaf september digitaal aan

SINT-NIKLAAS. Hogeschool Odisee Campus Waas biedt vanaf september alle cursussen ook digitaal aan. Zo kunnen de studenten hun lesmateriaal overal raadplegen op pc of tablet. De papier versie van de cursussen blijven bestaan. De vraag naar digitale cursussen stijgt mee met het gebruik van mobiele toestellen. 

"Vorig academiejaar hebben we een proefproject uitgevoerd met enkele opleidingen, en bieden we dit academiejaar al elektronische cursussen aan voor alle eerstejaarsstudenten bij Odisee. De resultaten van dit projectjaar zijn positief, dus hebben we besloten om vanaf september 2018 alle zelfontwikkelde cursusteksten van onze professionele opleidingen digitaal aan te bieden.", zegt Bart D’haenens van de Odisee-cel ICTO (ICT in Onderwijs). 

De digitale cursussen hebben zo hun voordelen. Niet alleen zijn de cursussen via de app voor iOS, Android en Windows 10 zowel online als offline te raadplegen, studenten kunnen de cursussen ook eenvoudig doorzoeken, teksten markeren en notities maken. Ook kunnen de studenten via het e-book vragen stellen aan de docent van de cursus, die op zijn beurt dan weer extra informatie kan doorgeven of de cursus aanvullen met  beeld- en videomateriaal, interactieve animaties en oefeningen.

Toegang tot de Odisee-e-books kan via een Jaarabonnement eBooks @ Odisee kost 7 euro per academiejaar.  Daarmee kunnen studenten de cursusteksten die ze tijdens het academiejaar aankopen digitaal raadplegen tot ze afstuderen. (mb)

 

Lees ook:

Burgeroverleg over de toekomst van Europa

SINT-NIKLAAS. Het Informatiepunt Europa Direct (IED) van Oost-Vlaanderen, het Vlaams-Europees Verbindingsagentschap (VLEVA) en vrt-journalisten Rob Heirbaut en Leen De Witte organiseren op dinsdag...

Fluostiften kleuren de dag van de leraar

SINT-NIKLAAS.Vandaag, 5 oktober, is dag van de leraar. Geert Van Buynder,  opleidingshoofd Lager onderwijs van Odisee Sint-Niklaas, bedacht vanmorgen, zijn leerkrachten in spe met een klein...