Haven ontvangt containerreus van Evergreen

HAVEN.  Het containerschip ‘Ever Golden’ van de Taiwanese rederij Evergreen deed op haar eerste  reis naar Europa het Deurganckdok in Doel aan. Het is het eerste schip van de rederij met een capaciteit van meer dan 20.000 containers.  De ‘Ever Golden’ vertrok op 5 april in Qingdao (China). Evergreen breidt haar vloot dit jaar nog uit met drie nieuwe reuzen, die elk hun maidentrip naar Antwerpen zullen maken. De eerstvolgende is de ‘Ever Goods’ op 13 juni, de ‘Ever Genius’ in augustus en de ‘Ever Given’ die in oktober wordt verwacht.

Rederij Evergreen maakt deel uit van ‘The Ocean Alliance, een alliantie met Cosco Shipping Lines, CMA CGM en OOCL.  De Cosco Shipping Lines stuurt komende zomer nog een aantal van z’n ULCS’s (Ultra Large Container Ships) op maidentrip naar Antwerpen. De aanloop van de grootste containerschepen ter wereld bevestigt een trend die al een aantal jaren was ingezet: steeds groter wordende schepen zijn nodig om te voldoen aan de toenemende marktvraag naar containers. De haven van Antwerpen zette een recordvolume aan containers neer met een groei van 9,5% in ton (10,7 % in TEU) in het eerste kwartaal van 2018. 

Wie de reuzeschepen wil ‘spotten’ kan terecht aan de Bocht van Bath, Scheldedijk ten noorden van het Deurganckdok en de Scheldedijk Lillo. Het Havenbedrijf maakt interessante data voor shipspotters bekend via haar sociale mediakanalen. (mb)

 

Lees ook:

Haven breidt uit en Doel kan blijven

BEVEREN. De Vlaamse overheid heeft het plan 9-bis voor de uitbreiding van de Antwerpse haven goedgekeurd. Daarmee komt er geen Saeftinghedok maar wordt het Deurganckdok uitgebreid. Doel en de...