Project ‘Jong en Oud Samen’ genomineerd voor ZiA Award

BEVEREN. Het project ‘Jong en oud Samen’ van OCMW Beveren is genomineerd voor een ZiA Award. In dat project doen kinderen tijdens schoolvakanties activiteiten samen met bewoners van een woonzorg- en dagcentrum. De activiteiten variëren van samen zingen, schilderen tot samen koken. De activiteit kadert binnen het aanbod van Vakantietoppers en staat open voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. 

De jury van ZiA vindt het Beverse project een originele manier om jong en oud samen te brengen op een eenvoudige manier. Het is bovendien eenvoudig is over te nemen door andere lokale besturen. “Door het bezoek van de kinderen kunnen ouderen zelf ook opnieuw 'zorg' geven en zo zingeving in hun leven brengen. Anderzijds geven de kinderen ook warmte aan de ouderen. Dit project kan de beeldvorming van ouderen in het woonzorgcentrum bij kinderen zeker op een positieve manier beïnvloeden.”, klinkt het. 

Het project ‘Jong en oud Samen’ is een van de 7 genomineerde projecten uit 60 inzendingen. Nog tot en met 10 juni kan het publiek stemmen op het project via de website zorginactie.be. Het project dat de meeste stemmen behaalt wint de ZiA Award. De winnaar wordt op 14 juni bekend gemaakt op de Algemene Vergadering van de VVSG, de organisator van de wedstrijd. (mb)

info: zorginactie.be