Meer opvangplaatsen voor peuters tot 3 jaar

SINT-NIKLAAS. Een aantal kinderopvangcentra in Sint-Niklaas gaan in op de oproep die Kind & Gezin in maart lanceerde om een basissubsidie te ontvangen. Voorwaarde om aanspraak te kunnen maken op de subsidie is dat de opvang minstens 220 dagen per jaar open is. In totaal valt er in deze rond 2 miljoen euro te verdelen over heel Vlaanderen. 

Komende zomer volgt er een tweede oproep waarbij 20,4 miljoen euro te verdelen is. Die is bedoeld om bestaande kinderopvanginitiatieven uit te breiden of om een nieuwe opvanginitiatief te starten. In Sint-Niklaas zal er werk gemaakt worden voor extra opvang van peuters tot 3 jaar. De stad komt in aanmerking voor 40 nieuwe plaatsen met een basissubsidie en 95 nieuwe plaatsen. Met die extra opvangplaatsen kunnen meer mensen gaan werken of een opleiding volgen. En dat helpt dan weer om de armoede terug te dringen. 

Stad en OCMW Sint-Niklaas hopen dan ook dat er voldoende organisatoren zich geroepen voelen om een nieuwe opvang in onze stad te starten. Wie geïnteresseerd is kan tot 15 juni contact opnemen met het loket kinderopvang op 03 778 36 49 en vragen naar Christine Veys, deskundige regie kinderopvang voor bijkomende informatie. (mb)

 

Lees ook:

Beveren bouwt schuld verder af

BEVEREN.  Het gemeentebestuur van Beveren heeft de jaarrekening gepresenteerd. Daaruit blijkt dat de gemeente verder werkt aan de afbouw van de schulden.  In 2018 werd er voor 6 000 000 euro aan...

Ruim 927.000 euro subsidie voor restauratie VTS-site

SINT-NIKLAAS. Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, Geert Bourgeois, heeft een erfgoedpremie van ruim 927.525 euro toegekend voor de restauratie van de VTS-site in Sint-Niklaas. Met het geld zullen het...