Week van de korte keten: Chef-koks leren streekproducten kennen 

TEMSE. In het kader van de week van de korte week, neemt Tom Vermeiren, de chef van Wilford T. uit Temse, vandaag collega chef-koks mee op foodtour in de korte keten. Vermeiren zal enkele gerechten maken, op basis van streekproducten die de chef-koks in de loop van de voormiddag zullen ontdekken. Op de agenda staan een bezoek aan een Oost-Vlaamse bierbrouwerij, wilde kruiden plukken in de polders en een bezoek aan een authentieke varkensfokkerij.

Het is een initiatief van het project ‘Lekker Oost-Vlaams’ van de provincie Oost-Vlaanderen. Daarmee wil de provincie chef-koks laten kennismaken met een waaier aan lokale producten van topkwaliteit en met de mensen achter het product.  (mb)

 

Lees ook:

REGIO. Wie na het Ambachtelijk Weekend nog geen genoeg heeft van streekproducten en -producenten, kan op zondag 27 augustus van 10 tot 19 uur in totaal 29 Oost-Vlaamse producenten bezoeken tijdens...

LOKEREN. Afgelopen weekend is de ‘Week van de Korte Keten’ gestart. Nog tot 22 mei staan lokale producenten uit de land- en tuinbouwsector in de kijker. Het aanbod gaat van zuivel en vlees, naar...

OOST-VLAANDEREN. Vandaag start de vijfde editie van de ‘Week van de Korte Keten’. Daarin staan lokale hoeve- en streekproducten in de kijker. Voor de tweede keer koppelt de provincie Oost-Vlaanderen...

OOST-VLAANDEREN. De provincie Oost-Vlaanderen roept producenten, steden en gemeenten op om deel te nemen aan de Week van de Korte Keten Die vindt dit jaar plaats van 15 tot 23 mei. Tijdens die negen...

REGIO.  Morgen, zondag, 30 augustus, zetten 14  Oost-Vlaamse producenten van streek- en hoeveproducten van 10 tot 18 uur hun deuren open voor het publiek tijdens de Toer Lekker Oost-Vlaams....