Wase gemeenten maken einde aan doortocht zwaar vrachtverkeer

REGIO. De gemeenten Beveren, Moerbeke-Waas, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas en Stekene verbieden doorgaand verkeer voor vrachtwagens, zwaarder dan 7,5 ton, tussen E34 en N70.  Met de stad Lokeren wordt nog gepraat. Het verbod komt bovenop de zone +3,5 ton die Beveren eerder besliste. Daarmee komt een einde aan de doortocht van zwaar vrachtverkeer door de dorpskernen via gewest- en gemeentewegen N450, N451, N403, N485 en Sinaai - Klein-Sinaai en de Hoge Bokstraat. Zwaar vrachtverkeer moet de hoofdwegen R4-E17 of R2-E34 volgen. De Wase gemeenten vragen de Vlaamse overheid om een signalisatieplan te voorzien. 

De vrachtwagenbestuurder die de signalisatie negeert en geen bestemming heeft in de Wase regio, mag zich aan een boete van 174 euro verwachten. De politiezones Waasland-Noord en Sint-Niklaas zullen samen het verbod handhaven. Het verbod voor het doorgaand zwaar vrachtverkeer +7,5 ton zal vermoedelijk dit najaar ingaan. De zone +3,5 ton in Beveren zal deze zomer al actief worden. 

Met verbod op zwaar doorgaand verkeer hopen de Wase gemeentebesturen de verkeersveiligheid en  -leefbaarheid in de regio te verbeteren en tegenlijk plaatselijk vrachtverkeer te behouden.  (mb)

 

Lees ook:

Zwijndrecht neemt maatregelen tegen sluipverkeer

ZWIJNDRECHT. Het gemeentebestuur van Zwijndrecht wil af van het sluipverkeer dat door lokale wegen naar de oprit van Linkeroever z’n weg baant. Volgens onderzoek moet minstens de helft van dat...

Tonnageverbod N450 zorgt voor gekibbel

BEVEREN. Vorige week verwierp Vlaams minister Ben Weyts het in februari goedgekeurde tonnageverbod voor de N450 in Melsele zolang er geen akkoord is met de andere Wase gemeenten. Uit verschillende...