Bomen ter compensatie voor verkiezingsdrukwerk

SINT-NIKLAAS. Groen Sint-Niklaas heeft een actie gehouden waarmee het de impact op het milieu van verkiezingsdrukwerk wil compenseren. Verenigingen en inwoners van Sint-Niklaas konden gratis inheemse bomen als eik, wilg, berk, haagbeuk en veldesdoorn bestellen. Dankzij de actie worden in totaal 60 bomen gepland op 37 plaatsen. Het gaat om 8 bomen bij jeugdbewegingen, 8 bomen bij scholen, 10 bomen in gedeelde (speel)tuinen, 4 bomen voor bebossing van kale percelen en 30 bomen in privetuinen. De bomen worden na 14 oktober geleverd.

Een van de meest opmerkelijke plaatsen, die zes nieuwe bomen krijgt, is de samentuin ‘Op De Hof’ van Velt in de Braemstraat in Sint-Niklaas. Dat is een ecologische tuin waar acht gezinnen een moestuin, speelbos en voedselbos aan het ontwikkelen zijn.  "We zijn blij dat we met deze actie vele verenigingen en Sint-Niklase doeners die de stad groener willen maken, kunnen steunen.", zegt Tim De Roeck, voorzitter van Groen Sint-Niklaas. "We willen in elke deelgemeente en bij elke stadslob een groot (speel)bos. Met deze actie zetten we een eerste stap om Sint-Niklaas groener te maken." (mb)

 

Lees ook:

CD&V Sint-Niklaas kiest voor nieuwelingen

SINT-NIKLAAS.  Zo’n 94 procent van de leden van CD&V Sint-Niklaas heeft de lijst goedgekeurd waarmee de partij in oktober naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt. Met maar liefst 13 jongeren op de...