Hedin Automotive neemt Autobedrijf Jacobs over

SINT-NIKLAAS. Het Zweedse Hedin Bil neemt het Sint-Niklase autobedrijf Jacobs over. Jacobs is sinds 1963 actief in Sint-Niklaas en is de dealer voor Mercedes-Benz in de regio. Het bedrijf telt 140 medewerkers. Vorig jaar haalde Jacobs een omzet van 100 miljoen euro met de verkoop van 2000 voertuigen en bijhorende service. Overnemer Hedin telt 3000 werknemers, heeft 31 merken in portfolio en raamt de verkoop in 2018 op 80.000 voertuigen. Jacobs had zelf ook plannen om haar Mercedes-Benzactiviteiten uit de bouwen in Oost-Vlaanderen maar dat zal nu dus onder de vlag van Hedin gebeuren. Jacobs zal door verschillende overnames 14 sites uitbaten.

"We hebben een grondige studie van de toekomstige evoluties in de automotive sector gemaakt en de slagkracht van de internationale spelers in kaart gebracht. In de ogen van onze importeur waren we de bevoorrechte Belgische concessiehouder om mee te dingen naar de toewijzing van de filialen van Gent en Aalst.  Hoe graag we zelf de uitbouw van Mercedes-Benz in de Oost-Vlaamse regio zouden waarmaken, we konden niet naast de realiteit kijken. We opteerden om onze activiteiten op termijn over te dragen, hetgeen woensdag uitmondde in een formeel akkoord. Daarmee is de verdere ontwikkeling van ons bedrijf op lange termijn voor onze medewerkers maximaal verzekerd.", aldus Carl Seys, medezaakvoerder van Jacobs. "Uiteraard brengt zo’n fundamentele keuze een hele resem vragen met zich mee, die nu nog niet beantwoord kunnen worden. Maar we vonden het belangrijker eerst principiële beslissingen te nemen over de toekomst van Mercedes-Benz en Jacobs in de regio, dan onze persoonlijke motieven te laten meespelen.", vult medezaakvoerder Kris De Saegher aan.  (mb)

 

Lees ook:

Tentoonstelling ten voordele van Fun for Stef

SINT-NIKLAAS. In de showroom van Mercedes Jacobs loopt momenteel een tentoonstelling van Zeinabou Diori, een gewezen vluchteling uit Niger. Zij vertaalde haar turbulente levenservaringen in...