Gratis WiFi in Sint-Niklaas is erg in trek

SINT-NIKLAAS. Sinds in 2016 gratis Wifi in de stadskern van de Sint-Niklaas werd geïntroduceerd, hebben al meer dan 45.671 unieke gebruikers er gebruik van gemaakt. Het aantal internetsessies zit in stijgende lijn. In het begin telde de stad 9.000 internetsessies per maand. Dat aantal is ondertussen opgelopen tot gemiddeld 60.000. In totaal werd er al meer dan 630.000 keer gebruik gemaakt van het publiek WiFi-netwerk, wat neerkomt op een kleine 900 sessies per dag.  Gebruikers blijven gemiddeld 79 minuten verbonden.

Volgens centrummanager Nele De Klerck is de stijging normaal omdat gebruikers sinds juni automatisch opnieuw verbonden worden. De wifiverbinding wordt het vaaktst gebruik op de Grote Markt,  het Sint-Nicolaasplein en de Houtbriel. Dat is volgens De Klerck te danken aan de aanwezigheid van terrasjes. Er zijn twee piekmomenten: tussen 12 en 13 uur en tussen 16 en 18 uur. Dat zijn ook de momenten waarop scholieren aanloggen.  Zij zijn goed voor bijna de helft van de gebruikers. Zo’n 53 procent van de gebruikers is ouder dan 21 jaar.  De gratis wifi is beschikbaar op het Stationsplein, in de Stationsstraat, Grote Markt, Houtbriel, Sint-Nicolaasplein en Nieuwstraat.

Gebruik de gratis wifi 

Wil je ook gratis gebruik maken van het publiek WiFi netwerk in de stadskern ? Inloggen kan door in de wifi-instellingen het netwerk ‘_Sint-Niklaas gratis WiFi’ te selecteren.  Aanmelden kan op drie manieren: met de eigen facebookaccount, google-account of mailadres. (mb)

info: ontdeksintniklaas.be/nl/winkelen/gratis-wi-fi