Nieuwbouw De Wilg en De Variant start in oktober

SINT-NIKLAAS. Het OCMW van Sint-Niklaas start in oktober met met de afbraak van het dienstcentrum De Wilg in de Lamstraat. Op dezelfde plaats komt een nieuwbouw waar zowel diensten centrum De Wilg als sociaal restaurant De Variant onderdak zullen krijgen. Tijdens de werken zet het dienstencentrum zijn werking verder vanuit woonzorgcentrum De Spoele in de Lamstraat en dienstencentrum Den Aftrap in het Gerdapark. De nieuwbouw moet eind 2019 klaar zijn. 

De nieuwbouw krijgt naast het sociaal restaurant ook een polyvalente activiteitenzaal, een ruime cafetaria, kapperszaak, wasserette, badkamers en een professioneel ingerichte keuken. Het restaurant en de activiteitenzaal kijken uit op twee tuinen: de tuin aan De Weverij en een kleinere binnentuin. Op de verdieping komen burelen die aansluiten bij thuiszorgcentrum ’t Punt.  De nieuwbouw is goed voor een investering van ruim 2,55 miljoen euro.  

Omdat dienstencentrum De Wilg tijdelijk uitwijkt naar andere locaties kunnen de uren van activiteiten wijzigen. Alle wijzigingen zullen opgenomen worden in de tweemaandelijkse activiteitenkalender op sint-niklaas.be/dienstencentra. (mb)

 

Lees ook:

OCMW Zwijndrecht zoekt onthaalouders

ZWIJNDRECHT. Het OCMW van Zwijndrecht is op zoek naar onthaalouders in de regio Zwijndrecht en Linkeroever.  De dienst Gezins- en Groepsopvang van het OCMW Zwijndrecht zorgt voor gratis opleiding,...

Moeders nemen toekomst in eigen handen

SINT-NIKLAAS. Zo’n dertig moeders die het met minder moeten stellen, namen de voorbije twee jaar deel aan het project ‘Sleutel naar werk of opleiding’ van het OCMW Sint-Niklaas. In het traject  was...