Sint-Niklaas kiest herbruikbare bekers op Vredefeesten

SINT-NIKLAAS.  Voor de komende Vredefeesten gaat Sint-Niklaas resoluut voor propere feesten. Daar moeten herbruikbare bekers aan bijdragen. Zo worden tijdens Villa Pace maar liefst 35.000 herbruikbare bekers ingezet. Om bezoekers aan te moedigen de bekers terug te brengen of opnieuw te laten vullen, wordt een extra jeton aangerekend als waarborg. Deze wordt teruggegeven bij het inleveren van de herbruikbare beker. 

Op het Castrohof kost een waarborg voor een herbruikbare beker 1,20 euro. Daar heeft de bezoeker de mogelijkheid om die waarborg aan het goede doel te schenken. Dat kan eenvoudig door de beker in te leveren aan de stand van Solidagro, een ngo die zich inzet voor het recht op voedsel voor iedereen. 

Daarnaast zal er zoveel mogelijk gebruik worden gemaakt van duurzaam materiaal, zowel voor de eetstanden als voor de inrichting van de feesten. (mb)

 

Lees ook:

Jaarthema Villa Pace draait rond migratie

SINT-NIKLAAS. Dit jaar staat het programma van Villa Pace in het teken van ‘En Route’, ofwel migratie. Dat heeft uiteraard te maken met de toename van het aantal vluchtelingen uit onder andere...