Wandelboom wijst de weg door Beveren

BEVEREN. Zondag is nabij kasteel Cortewalle een wandelboom of houten wegwijzer ingehuldigd. De wandelboom staat aan de Lange Dreef in Beveren, het punt waar de twee Grote Routepaden ‘Streek-GR Waas- en Reynaertland’ en ’Martinusroute’ elkaar kruisen. De bewegwijzering bestaat uit wit-rode markeringen voor de Grote Routepaden en geel-rode markeringen voor de streekroute. 

Met de Streek-GR Waas- en Reynaertland krijgt de gemeente Beveren voor het eerst een Streek-GR op zijn grondgebied. De vroegere Streek-GR Reynaertland volgde de sporen van Reynaert de Vos van Hulst tot Rupelmonde maar kwam niet door Beveren. De wandeling loopt nu tussen Lokeren en Hulst. Het traject tussen Sint-Niklaas en Rupelmonde werd vernieuwd en passeert nu dus ook in Beveren. 

Martinusroute

De Martinusroute is een Europese Pelgrimsroute van Utrecht naar Tours, waar Sint Martinus bisschop was en begraven is. De route van ongeveer 1100 kilometer loopt ook door Vlaanderen en maakt hoofdzakelijk gebruik van GR-paden. In onze regio volgt de route de Schelde en de nieuwe Streek GR Waas- en Reynaertland.  De gemeente Beveren is aangesteld als trekker van het project voor Vlaanderen. De route wordt summier bewegwijzerd met een Martinussticker. Waar de route samenvalt met GR-paden kunnen de wit-rode / geel-rode tekens gevolgd worden.

De nieuwe topogids met routebeschrijvingen en topografische kaarten verschijnt begin 2019. Dan wordt ook de gpx-track (voor gps-toestellen) van het vernieuwde traject vrijgegeven. (mb)