Kamperen voor schoolpoort blijkt maat voor niets

BEVEREN. Wie midden maart aan de schoolpoort van de Sint-Maarten Middenschool en KA Beveren heeft gekampeerd, heeft dat voor niets gedaan. Op de eerste schooldag bleek immers dat iedereen een plaats heeft gevonden in de gekozen school.

In de Sint-Maarten Middenschool hebben alle leerlingen uit de eerste inschrijvingsronde een plaats gekregen. Ook de 48 leerlingen op de wachtlijst hebben een plaats gekregen. Enkel voor 4 leerlingen die zich pas in juni aanmeldden, was er geen plaats meer.  In 1A zijn 311 leerlingen ingeschreven, in 1B 20.  In het GTI was er geen wachtlijst. Daar zijn in 1A 102 leerlingen ingeschreven en 52 in 1B. In het KA werden 183 leerlingen ingeschreven in 1A en 24 in 1B. Zes kinderen zoeken nog een plaats in 1B. Zij hebben de mogelijkheid om uit te wijken naar andere Beverse scholen. Tot slot zijn er in het KA 34 OKAN leerlingen ingeschreven in de onthaalklassen voor anderstaligen. 

De kampeertoestanden hebben het gemeentebestuur en de drie betrokken scholen tot verder initiatief aangezet. Om herhaling in de toekomst te vermijden, komt er, in afwachting van een Vlaams aanmeldingssysteem, voor elke school een digitaal aanmeldingssysteem. (mb)

 

Lees ook:

Verkeersweek bij GTI Beveren

BEVEREN. Het GTI in Beveren is gisteren gestart met de verkeersweek. Voor elk jaar komt er een activiteit om de jongeren bewust te maken van de gevaren en risicofactoren in het verkeer. In het...