Sint-Nikaas herdenkt einde van de Eerste Wereldoorlog

SINT-NIKLAAS. Vier jaar geleden herdacht de stad Sint-Niklaas het begin van de Eerste Wereldoorlog met een reeks tentoonstellingen. Dit najaar komt er een uitgebreid programma om het einde van de oorlog te herdenken. Samen met tal verenigingen is een programma samengesteld van maar liefst 50 culturele en toeristische projecten, waaronder lezingen, wandelingen, concerten en boekvoorstellingen. Daarbij zal ook de link worden gelinkt met hedendaagse brandhaarden zoals de spanningen in het Midden-Oosten, de wereldwijde terreurdreiging en de kernwapenretoriek tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten. 

Blikvangers zijn de tentoonstelling ‘Weerbaar Waasland’ van de Erfgoedcel Waasland en wandelingen langs plaatsen en verhalen die in de Eerste Wereldoorlog een belangrijke rol hebben gespeeld. Ook wordt het uitkijken naar nieuwe publicaties en de Sint-Niklase beeldbeeld waarin fotomateriaal van particulieren te bekijken zal zijn. Het volledige programma is te raadplegen op sint-niklaas.be/actueel. (mb)

 

Lees ook:

Groote Oorlog inspireert Ambachtelijk weekend

REGIO. In het weekend van 18 en 19 augustus nemen 400 exposanten uit Waas- en Zeeland deel aan het Ambachtelijk Weekend. Om de 100ste verjaardag van het einde van de Groote Oorlog te vieren, is...