Scouts Sint-Tarsicius organiseerde eerste 'silent disco'-fuif

SINT-NIKLAAS. De scouts van Sint-Tarsicius trapte het voorbije weekend het nieuwe scoutsjaar op gang met een 'silent disco' op het kampeer- en speeldomein Puytvoet. Daar geldt al jaren een strikte geluidslimiet.  Daar vond de scoutsgroep iets op: de fuifgangers kregen een hoofdtelefoon op. Drie dj's zorgden voor drie aparte muziekgenres zodat de bezoekers de keuze hadden op welke muziek te uit de bol gingen.  De ene dj draaide pop en r&b, de andere soul, funk, disco en hiphop. Op het derde kanaal draaide Radio Fonkel, het muziekkanaal van de scoutsgroep, verzoekplaatjes. 

De scoutsgroep haalde voor het concept inspiratie in Gent, waar het al goed ingeburgerd is. Ook in Sint-Niklaas werd de formule gemaakt. Binnen enkele minuten vonden alle hoofdtelefoons een paar oren. "We zijn de eerste scoutsgroep in Sint-Niklaas die met zo'n fuif uitpakt, dus de nieuwsgierigheid was gigantisch. Zo groot zelfs dat sommige bezoekers even moesten wachten tot een hoofdtelefoon vrijkwam. Volgende keer voorzien we dubbel zo veel toestellen.", zegt  organisator Tijs Cornu.  De politie ontving geen enkele klacht over geluidsoverlast. De fonkelfuif lokte 400 bezoekers. (mb, foto's: Eva Stassijns)

 

Lees ook:

Stad steunt Puytvoet vzw

SINT-NIKLAAS. Het stadsbestuur van Sint-Niklaas ondersteunt vanaf 1 januari 2017 Puytvoet vzw met een toelage voor twee halftijdse medewerkers. De vzw kwam in moeilijke papieren nadat het epartement Cultuur...