Gerdapark in Abingdonwijk open voor publiek

SINT-NIKLAAS. In de Abingdonwijk is het Gerdapark officieel geopend. Het park ligt tussen de bingdonstraat, Broederstraat, Kongostraat en Knaptandstraat. Waar vroeger de voetbalvelden van FC Gerda lagen, is nu een oase van rust waar buurtbewoners even kunnen verpozen. Door de talrijke wandel- en fietspaden vormt het park een snelle en autoluwe doorsteek naar het centrum of de school. 

Het nieuwe park is aangelegd met ‘bolle’ grasvelden, een verwijzing naar de typische ‘bolle’ weiden en akkers in het Waasland. Er zijn ook kleine speelse elementen in het park zoals stappalen. Rond het woonzorgcentrum De Gerda is een omheinde tuin waar bewoners met dementie kunnen vertoeven. Verschillende buurtbewoners gingen in op het aanbod om vanuit hun tuin een doorsteek naar het Gerdapark te laten aanleggen. In het najaar wordt ‘de blikvanger’ geïnstalleerd. Dat is een hedendaagse versie van het prieel boven de wadi. "Op enkele jaren tijd zijn de vroegere terreinen van voetbalclub FC Gerda uitgegroeid tot een groene en levendige plek en een volwaardige welzijnssite in de stad met het welzijnshuis, woonzorgcentrum De Gerda en dienstencentrum Den Aftrap", licht OCMW-voorzitter Kris Van der Coelden toe. 

"Volgend jaar start het OCMW in het Gerdapark nog twee bouwprojecten op", weet Tjeu van Diessen, directeur bij het OCMW, "de bouw van 15 assistentieflats aan het Bokkenhof en enkele noodflats boven de doorsteek met de Kongostraat." Interwaas plant de komende jaren nog een aantal nieuwbouwwoningen aan de inrit van het Gerdapark maar een precieze datum is nog niet bepaald. In afwachting daarvan, zal Interwaas deze gronden nog laten inzaaien met gras.

De buitenaanleg is goed voor een bedrag van 1.300.000 euro. Een flinke hap van dit bedrag ging naar de wegenaanleg en de maatregelen die genomen zijn voor een goede waterhuishouding in het park en de buurt. (mb)

 

Lees ook: