Bouwonderneming Verplancke nv wint Fier Bouwen-award

BEVEREN. Algemene bouwonderneming Verplancke nv won op zaterdag 6 oktober de Fier Bouwen-award. De bouwfirma uit Beveren charmeerde de jury het meest met het project 'Les Belles' in Sint-Niklaas. Dat project omvat veertig appartementen in Deauville-stijl en ondergrondse parkings en bergingen. Daarnaast werd de verwilderde parktuin met vijver in zijn oorspronkelijke glorie hersteld. Volgens de onafhankelijke jury verdient het Beverse bedrijf de prijs "omwille van de integratie van moderne uitvoeringstechnieken, zonder te raken aan het warme en niet-repetitieve ontwerp." Verder prees de jury de bouwfirma omdat het dit project volledig in eigen beheer heeft gerealiseerd.

Joris Verplancke ontving de award uit handen van Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie Bart Tommelein tijdens de opening van bis, het bouw- en inspiratiesalon in Flanders Expo. Verplancke nv volgt Algemene Bouw Maes op, die vorig jaar de allereerste Fier Bouwen-award in ontvangst mocht nemen. Naast de uitreiking van de Fier Bouwen-award werd er ook een publieksprijs uitgedeeld. Die werd gewonnen door totaalaannemer ABS Bouwteam uit Sint-Denijs-Westrem voor hun woonproject 'Light Falls' in Melle.

De Fier Bouwen-award is een organisatie van de Vereniging van Algemene Aannemers uit Oost-Vlaanderen en werd in het leven geroepen om het imago van de bouwsector op te poetsen.  (mb)

het project 'Les Belles' in Sint-Niklaas

 

Lees ook:

Zilver voor Nick Wauters op 7de Chocolate Awards

SINT-NIKLAAS.  Chocolatier Nick Wauters uit Sint-Niklaas behaalde met zijn ‘Vesca no4’- chocoladereep de tweede plaats op de 7de Chocolate Awards in de categorie ‘Beste Chocoladereep’. De reep...

Zilver voor Wim Vyverman op 7de Chocolate Awards

SINT-NIKLAAS. Ambachtelijk Chocolatier Wim Vyverman uit Sint-Niklaas behaalde met zijn ‘Ru Bee’-praline de tweede plaats op de 7de Chocolate Awards in de categorie ‘pralines’. De Chocolate Awards,...